Sfaturi pentru un brad de Crăciun verde

0

Bucuria copiilor, bradul de Crăciun este locul unde cei mici vor căuta cadourile de la Moş Crăciun şi în jurul căruia familia se va aduna. Dacă alegi să cumperi un brad natural, atunci trebuie să ştii câteva lucruri care te vor ajuta să-l păstrezi mai mult timp. CasoTeca îţi propune câteva sfaturi pentru un brad de Crăciun verde.

Dacă vrei să renunţi a bradul de plastic pe care l-ai folosit şi anul trecut, şi anul celălalt, şi tot aşa, şi vrei ca anul acesta să cumperi totuşi un brad verde, iată câteva sfaturi de care trebuie să ţii cont atunci când îl cumperi, dar şi cum să faci să-l îngrijeşti şi să ţină mai mult timp.

Alege un brad cu o tăietură dreaptă. Când cumperi un brad de Crăciun, asigură-te că vânzătorul îţi poate tăia bradul drept la baza trunchiului. O tăietură dreaptă ajută la absorbţia apei şi va fi uşor de întreţinut. 

Sfaturi pentru un brad de Crăciun verde

Fii atent/ă la culoarea bradului şi alege-l pe cel cu mai puţine ace maronii, mai ales dacă alegi să cumperi un brad de import, care are de suferit în timpul transportului. Un mic test te va ajuta să îţi dai seama dacă bradul este în stare proaspătă sau nu. Prinde cu mâna bradul de trunchi, ridică-l câţiva centimetri de la sol şi lasă-l să cadă. Dacă vor cădea doar câteva ace, atunci e bun.

Aranjează trunchiul bradului de îndată ce ajungi acasă. Pentru a scăpa de urmele de răşină uscată peste tăietura bradului, care ar putea bloca arborele să absoarbă apă, îţi recomandăm să tai cam doi centimetri din trunchi. 

Când pui bradul în suport, asigură-te că primeşte suficientă apă. Dacă vrei să depozitezi bradul, pentru încă o zi sau două şi să le faci celor mici o surpriză, pune bradul într-o găleată încăpătoare.

Sfaturi pentru un brad de Crăciun verde

Verifică în fiecare zi nivelul de apă. Nivelul de apă trebuie să depăşească locul unde a fost tăiat bradul, aşa că nu uita să verifici dacă are suficientă apă.

Ţine arborele departe de surse de căldură. Ştim că pare tentant să pui bradul la geam, lângă calolifer, dar încearcă să-l fereşti de lumina directă de la soare, de focul din şeminee sau orice alt element care produce căldură. Acest lucru va preveni ca bradul să se usuce foarte repede.

Sfaturi pentru un brad de Crăciun verde

Atunci când alegi un suport pentru brad, ai grijă să fie unul care se potriveşte. Nu ciopli baza trunchiului, şi asta pentru că straturile de lemn din exterior sunt cele mai eficiente şi ajută bradul să absoarbă apă. Ai grijă ca sub suport să pui un vas apă, pentru trunchi.

Nu te lua după tot ce auzi. Dacă ai auzit tot felul de idei, cum că adaosul de zahăr, Sprite sau chiar aspirină în apa de la brad fac ca pomul să rămână verde mai mult timp, ei bine, specialiştii spun că acestea nu au nicio legătură. De asemenea, dacă faci o gaură în baza trunchiului, nu-l ajută să absoarbă mai multă apă.

Sfaturi pentru un brad de Crăciun verde

Sursa foto: Pinterest 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here