Îndepărtează petele de pe covor prin metode naturale

0

Există numeroase metode pentru a îndepărta rapid petele de pe covoare, însă puține dintre ele sunt naturale. În general preferăm produsele chimice din comerț, deși nu cunoaștem cu exactitate ce substanțe conțin și cum acționează acestea, fără să ne gândim că am putea obține rezultate similare folosind produse din propria bucătărie. Iată mai jos câteva combinații eficiente pentru a îndepărta diferite tipuri de pete de pe covor.

– Folosește pastă obținută din apă și bicarbonat de sodiu pentru a freaca petele, apoi aspiră bine după ce se usucă amestecul. Bicarbonatul trebuie să acționeze minimum 30 de minute, dar este mai bine să îl lași pe covor o noapte.

– Pasta de dinți poate curăța atât petele de pe covor cât și pe cele de pe haine, însă nu este recomandat să o folosești pe cea pentru albirea dinților pentru că substanțele pe care le conține pot decolora vestimentația.

– Petele de cerneală pot fi îndepărtate cu un amestec de suc de lămâie și bitartrat de potasiu (în cantități egale), care apoi se clătește cu apă rece. Sucul de lămâie amestecat cu sare este recomandat pentru petele de rugină.

clean-carpet

– Petele de sânge dispar dacă le cureți cu un amestec de 900 ml de apă și 2 lingurițe de sare. Sarea acționează eficient și în cazul petelor de vin – se lasă câteva ore pe locul afectat, apoi se clătește cu apă rece. Altă metodă de a îndepărta vinul roșu este să torni puțin vin alb pe pată pentru a o decolora. Presează apoi locul respectiv cu material absorbant și folosește alte metode pentru a curăța resturile.

– Creta albă este utilă în cazul pătării cu substanțe uleioase – după ce freci petele cu cretă, clătește-le cu apă rece. Tot pentru petele uleioase este recomandat carmolul, care se clătește de asemenea cu apă rece.

– Pentru a îndepărta petele urât mirositoare poți folosi oțet și apă caldă în cantități egale. Acestea dispar și cu ajutorul pudrei din borat de sodiu și făină de porumb, care în plus va împiedica formarea mucegaiului.

– Petele lipicioase trebuie întărite mai întâi cu cuburi de gheață, apoi răzuite de pe covor, iar petele de cafea vor dispărea cu ajutorul apei tonice.

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: carpetright.co.uk

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here