Instalaţiile electrice şi riscul la incendii

Pentru evitarea şi prevenires incendiilor se recomandă o informare serioasă, apelul la specialişti, în special la arhitecţi şi folosirea de materiale adecvate.

1
Multe din cauzele incendiilor din ultimul timp se datorează instalaţiilor electrice necorespunzătoare sau a celor vechi
Multe din cauzele incendiilor din ultimul timp se datorează instalaţiilor electrice necorespunzătoare sau a celor vechi

Oamenii se pot expune la mari riscuri dacă folosesc materiale neconforme pentru construcţii şi renovări. Este vorba în special la cele de reabilitare termică la care se face deseori apel în ultimul timp. Aceste lucrări conduc la creşterea eficienţei energetice a clădirilor şi deci la facturi mai mici de întreţinere. Dar, în nici un caz, aceste avantaje nu trebuie să aibă ca revers expunerea la accidente şi incendii.

Casele din lemn netratat la împotriva focului prezintă risc sporit la incendii
Casele din lemn netratat împotriva focului prezintă risc sporit la incendii

Multe din cauzele incendiilor din ultimul timp se datorează instalaţiilor electrice necorespunzătoare sau a celor vechi. Au fost construite multe case din lemn iar acestea sunt foarte expuse la incendii datorită cauzelor menţionate.

Specialiştii recomandă

 

În cazul renovărilor şi al construcţiilor noi specialiştii recomandă să se folosească cele mai calitative soluţii şi produse. Chiar dacă acestea conduc la cheltuieli mai mari. În această privinţă sunt date şi exemple. Între acestea, tehnologiile pentru sistemele de izolare termică imune la incendii precum şi noile cabluri halogen free. Acestea nu emit fum toxic la incendiu, folosite în proiectarea instalaţiilor electrice. Se ştie că un pericol extrem în cazul incendiilor sunt gazele toxice şi fumul care se degajă. Acestea pot provoca moartea înainte de focul propriu-zis. Mantaua din PVC a cablurilor electrice conţine halogenuri care emit fum deosebit de toxic în cazul incendiilor.

Specialiştii recomandă verificarea anuală, eliminarea deficienţelor şi eventual înlocuirea instalaţiei electrice vechi dacă este cazul.
Specialiştii recomandă verificarea anuală, eliminarea deficienţelor şi eventual înlocuirea instalaţiei electrice vechi dacă este cazul.

Tot mai multe cazuri de incendii sunt legate de instalaţiile electrice necorespunzătoare şi  aparatele electrocasnice cu putere electrică mare. Cum sunt de exemplu, maşinile de spălat. Acestea au putere electrică mare iar la a funcţionare, firele electrice se incing. Dacă instalaţia electrică este veche, focul produce scurtcircuite care pot declanşa incendii

un comentariu

  1. […] Oamenii se pot expune la mari riscuri dacă folosesc materiale neconforme pentru construcţii şi renovări. Este vorba în special la cele de reabilitare termică la care se face deseori apel în ultimul timp. Aceste lucrări conduc la creşterea eficienţei energetice a clădirilor şi deci la… Cititi mai multe aici: Instalaţiile electrice şi riscul la incendii […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here