Tușe aurii și albastru într-un decor alb, alegerea inspirată pentru un apartament elegant

0

Amplasat într-un imobil nou, apartamentul a trecut printr-un proces de amenajare în urma solicitării proprietarilor. Aceștia au hotărât să renunțe la finisajele propuse de dezvoltator și au apelat la designerul Flavia Irimescu pentru a-i ajuta să își concretizeze viziunea în ceea ce privește aspectul final al locuinței.

Dorința de a avea un interior luminos, în care albul să predomine, pus în evidență de accente aurii și albastre, s-a materializat după câteva luni, timp necesar meșterilor să finalizeze lucrările și furnizorilor să livreze comenzile plasate. Așteptarea lor a meritat, în prezent bucurându-se de un ambient luminos și primitor așa cum și-au imaginat că va fi în cele din urmă căminul lor.

Suprafața apartamentului se desfășoară pe aproape 100 de metri pătrați, spațiul fiind împărțit în zona de living, bucătărie, două dormitoare (cameră copil și dormitor matrimonial) și două băi. Accesul în încăperi se face din holul principal care are o dimensiune suficient de mare încât să permită prezența a două spații de depozitare destul de generoase.

Albul ales pentru pereți și podeaua din hol, băi și bucătărie – realizată din plăci de gresie cu aspect de marmură, a fost preferat și pentru ușă și plinta parchetului – prezent în living și dormitoare. Alegerea aceluiași model de draperie în toate încăperile, prezența detaliilor aurii și albastre cât și mobilierul alb combinat cu o nuanță deschisă de lemn reprezintă factori care susțin impresia de unitate a amenajării.

Citește și: Apartament interbelic amenajat cu materiale contemporane

Zona de living nu este de tip open-space, accesul făcându-se din holul principal al apartamentului. Dacă în restul încăperilor culoarea albastră este utilizată ca accent, în living această culoare devine predominantă. Canapeaua, fotoliul, tabloul și alte accesorii atrag privirea datorită culorii intense de albastru care le caracterizează. Pentru obținerea unei atmosfere intime, Flavia Irimescu a optat pentru o bandă Led amplasată în spatele panoului de lemn pe care este fixat televizorul. Nuanțele calde ale tapetului se combină perfect cu draperiile alese pentru zona vitrată.

La momentul achiziției apartamentului, acesta avea o terasă deschisă. Proprietarii au decis închiderea acesteia cu geamuri termopan în vederea obținerii unui spațiu care să poată fi utilizat pe toată perioada anului indiferent de condițiile climatice. Prezența unei zone de bar dotată cu un frigider pentru vinuri, cu ustensilele necesare preparării unor cocktailuri și cafele delicioase este completată de spațiul pentru relaxare aflat la capătul opus, obținut prin alegerea a două fotolii extrem de confortabile.

Armonia existentă între elementele amenajării și senzația de unitate prezentă între spațiile locuinței sunt susținute de detalii cromatice de impact din punct de vedere vizual. Astfel, etalarea elementelor albastre și aurii pe fundalul alb al pereților și mobilierului este rețeta perfectă care a transformat această locuință într-un spațiu simplu, dar elegant, luminos și primitor totodată

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here