Înveseleşte-ţi casa folosind sticle goale pe post de decoraţiuni

0
Foto: handimania.com

Folosind sticle goale de vin sau de bere şi alte câteva materiale pe care, cel mai probabil, le avem deja în casă, ne putem înveseli casa creând vaze de flori sau decoraţiuni. Metodele sunt simple şi distractiv de pus în practică, iar dacă aveţi copii puteţi transforma această activitate într-un proiect menit să le stârnească imaginaţia.

Cel mai uşor mod de a transforma sticlele goale în vaze sau obiecte de decor este să le vopsim. Se recomandă vopsele în culori vesele. Se pot folosi şi acuarele, însă în acest caz sticla devenită vază nu va putea fi umplută cu apă (o floare se poate introduce, totuşi, dacă îi punem tulpina într-o fiolă).

Metoda de vopsire este cât se poate de simplă – se toarnă uşor vopsea în interiorul sticlei, apoi aceasta se balansează până când vopseaua a acoperit pereţii. Sticla este apoi pusă într-o chiuvetă sau pe un prosop de hârtie, cu gâtul în jos, pentru ca vopseaua să se scurgă. Iată mai jos ce puteţi crea doar folosind acest procedeu simplu:

Foto: handimania.com Pasul 1 - Se toarnă vopsea în sticlă
Foto: handimania.com
Pasul 1 – Se toarnă vopsea în sticlă
Foto: handimania.com Pasul 2: Se lasă vopseaua să se scurgă şi întărească
Foto: handimania.com
Pasul 2: Se lasă vopseaua să se scurgă şi întărească
Foto: handimania.com Pasul 3 - Acceptaţi laudele celor din jur
Foto: handimania.com
Pasul 3 – Acceptaţi laudele celor din jur

Următoarea metodă de refolosit sticlele goale aminteşte de orele de lucru manual din clasele primare. Este nevoie de o sticlă, puţin lipici şi sfoară sau un fir de aţă dintr-un ghem de lână.

Sfoara se încolăceşte în jurul sticlei, începând de la bază. Aveţi grijă să o strângeţi bine. Din loc în loc, sticla este mânjită cu lipici, pentru ca sfoara să aibă la ce să adere. Procedeul necesită ceva răbdare, pentru că trebuie să aplicăm o uşoară presiune peste porţiunile în care sfoara a fost încolăcită peste lipici şi să aşteptăm până când lipitura s-a întărit. Peste sfoară se pot trage diverse decoraţiuni – funde, floricele, nasturi etc. Iată mai jos ce puteţi crea folosind acest procedeu:

 

Foto: piecesofanna.com Cu răbdare încolăcim sfoara peste sticla dată cu lipici
Foto: piecesofanna.com
Cu răbdare încolăcim sfoara peste sticla dată cu lipici
pinterest
Adăugăm ultimele retuşuri şi punem sticlele la vedere

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here