Mobila pictată cu motive tradiționale începe să își facă apariția în apartamentele românilor

0
Foto: mobilapictata.ro

Mobila pictată cu motive tradiționale românești nu mai este doar un obiect de muzeu, ci începe să-și facă apariția și prin casele de vacanță ale românilor, sau chiar în apartamentele de bloc. Această „migrare” este ceea ce a avut Mircea Ungureanu în minte, în anul 2003, când, cu permisiunea Muzeului Civilizației Populare din Sibiu, explora depozitele cu mobilă tradițională și își lua notițe.

”Eu nu știu să pictez, însă am fost mereu fascinat de mobila tradițională, pictată. Cu permisiunea muzeului am pătruns în depozitele de mobilă și am studiat toate modelele. Apoi am angajat o echipă de artiști și am început să ne facem un stoc de mobilier”, spune Mircea Ungureanu, cel care a pus pe picioare afacerea mobilapictata.ro.

Mobila fabricată într-un atelier din Cisnădie este prezentată direct pe site, putând fi comandată sau să servească drept model pentru o piesă făcută la comandă.

”Partea grea a fost la început, când a trebuit să ne facem un stoc pentru a avea ce să le arătăm clienților. Aveam clienți care se îndrăgosteau de câte o piesă, însă o doreau la dimensiuni diferite. Acum lucrăm doar la comandă”, spune Ungureanu.

Mobila este pictată cu motive tradiționale ardelenești, însă piesele au fost trimise în toată țara.

”Am avut comenzi din Moldova, din Constanța, din București. Am trimis mobilă și în Franța, pentru un restaurant din Versailles”.

Foto: mobilapictata.ro
Foto: mobilapictata.ro

Ungureanu spune că mobila produsă în atelierul său din Cisnădie se pretează cel mai bine pentru casele de vacanță de la țară sau cabanele de la munte, însă a avut comenzi și pentru apartamente de bloc din București sau alte orașe. De altfel, majoritatea clienților de mobilă pictată sunt persoane private, restul fiind deținători de pensiuni sau localuri.

Ungureanu spune că cele mai căutate obiecte sunt cuferele de zestre și scaunele, însă deseori, comanda este pentru mobilarea completă a unei locuințe.

Foto: mobilapictata.ro
Foto: mobilapictata.ro

Atelierul produce o gamă diversă de obiecte de mobilier – scaune, mese, cufere, cuiere, bufeturi, șifoniere, măști de chiuvetă, mobilier întreg de bucătărie, chiar și ceasuri cu pendulă. Obiectele de mobilier sunt făcute din lemn rășinos, însă la cerere se pot executa cu lemn de stejar, fag, tei sau nuc.

Ungureanu spune că, fiind vorba de un atelier mic, reușește să mențină prețurile produselor la un nivel scăzut.

”Pot spune că, în ceea ce privește prețurile, suntem sub produsele de mobilier din lemn masiv din marile magazine, chiar dacă noi avem lemn pictat. Asta pentru că nu ținem mobilă pe stoc ca să avem cheltuieli de depozitare, executăm doar la comandă și nu avem intermediari. Lucrăm direct cu clientul”, spune Ungureanu.

 

Foto: mobilapictata.ro
Foto: mobilapictata.ro

 

 

Foto: mobilapictata.ro
Foto: mobilapictata.ro

 

Foto: mobilapictata.ro
Foto: mobilapictata.ro

 

Foto: mobilapictata.ro
Foto: mobilapictata.ro

 

comoda
Foto: mobilapictata.ro

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here