Irigaţii şi pavaje, ponturi pentru o curte practică și modernă

1

Din ce în ce mai mulți români au început să acorde o mai mare atenție asupra materialelor necesare pentru amenjareai armonioasă a curțillor propriilor locuințe. Astfel, românii aleg tot mai mult pavele care pot fi montate în modele geometrice, dinamice, și sisteme de irigații inovatoare. Aceste două elemente sunt tot mai căutate deoarece îmbină ideal aspectul practic și cel estetic, sunt concluziile la care au ajuns specialiștii Hornbach România.

Cei care își amenajează grădinile au înțeles că este necesar ca pavajul curții să fie realizat în funcție de destinația fiecărei zone. Astfel, în zona de trafic auto sunt recomandate pavaje rezistente la uzură și sarcini grele. În zona pietonală, opțiunile sunt aproape nelimitate, atât din punct de vedere al culorilor, cât și în ceea ce privește formele și modelele care pot fi realizate. În funcție de preferințele proprietarilor, există variante care asigură un design minimalist, ordonat, până la unul creativ, în forme dinamice, circulare (spirală, cercuri concentrice), dreptunghiulare sau ascuțite (stea, zig-zag).

Pașii necesari pentru pavajul ca la carte

Pavaje

Pentru ca proprietarii să aibă parte de montaj al pavajelor executat la un nivel profesionist, specialiștii recomandă ca lucrarea să respecte anumiți pași: întâi, trebuie realizată o trasare optimă a terenului, cu pante de scurgere a apei de ploaie și cu o compactare sigură a stratului de suport, care este format din balast, piatră spartă și beton.

Apoi, în funcție de tipul suprafeței care va fi pavată, trebuie calculată grosimea stratului de suport, în acord cu preferințele proprietarilor. Abia la finalul acestor lucrări, se aşează patul de pavaj, care este practic un strat de nisip uscat, iar ulterior se aranjează pavajele, cu rosturi de 2-3 mm, care vor fi umplute cu nisip fin.

Deoarece specialiștii au observat că tot mai mulți români se interesează de opțiunea pavării curților în detrimentul simplei turnări de asfalt, în luna iunie va avea loc în toate magazinele retailerului o expozițe în care vizitatorii vor putea găsi diverse tipuri de pavaje și modalități de combinare a acestora, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra posibilităților nenumărate pe care le au.

Tehnologii inovative pentru irigaţii

Irigatii

Tot în luna iunie, pasionații de grădinărit vor avea ocazia să descopere, în cadrul expoziţiilor din toate cele 6 magazine Hornbach, cele mai noi sisteme pentru irigaţii în cazul grădinilor.

Astfel, pentru irigaţii de mari dimensiuni, vor fi prezentate sistemele de irigat prin tub și prin bandă de picurare, ambele fiind recomandate atât pentru grădini familale, cât și pentru ferme horticole.

Pe de altă parte, pentru grădinile de dimensiuni mai mici sau pentru balcoane, specialiștii recomandă utilizarea sistemelor de microirigații.

Pe lângă acestea, clienții vor avea la dispoziție și o gamă largă de accesorii inovatoare menite să optimizeze și să completeze procesul de irigare. Printre acestea se numără dispozitivele din gama for_q   Hydrologic care, prin  senzorii  de  măsurare a umidității, asigură o udare optimă a plantelor.

Printre cele mai interesante accesorii se numără şi programatoarele de udare, ce pot fi reglate în funcție de ziua şi ora la care se dorește irigarea, dar și senzorii de udare conectați wireless la computerul de irigare.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here