La ce temperatură se spală hainele din bumbac. Cum riști să le distrugi

0

Bumbacul este un material natural prezent în numeroase articole vestimentare și nu numai. Pentru a-și menține proprietățile, bumbacul necesită îngrijire corespunzătoare. Hainele din bumbac se spală, de obicei, la temperaturi între 30 și 40 de grade Celsius. Articolele delicate ar trebui spălate la 30 de grade, iar cele mai rezistente la 40 de grade.

Unele articole pot necesita spălare la 60 de grade pentru a elimina bacteriile și murdăria persistentă. Este important să verifici etichetele de îngrijire, să sortezi hainele pe culori și tipuri de țesături, să folosești un detergent adecvat și să eviți supraîncărcarea mașinii de spălat.

La ce temperatură se spală hainele din bumbac

Bumbacul se regăsește în numeroase tipuri de țesături, de la haine pentru adulți și bebeluși, până la așternuturi de pat, prosoape, fețe de masă și alte textile. Este unul dintre cele mai durabile materiale, dar necesită îngrijire specifică pentru a-și păstra aspectul în timp. Hainele din bumbac se spală la temperaturi diferite, în funcție de țesătură și culoare.

Descoperă și: Ce produse îți trebuie pentru a curăța geaca de piele. Sfaturi și trucuri de ajutor

Este important să verifici dacă articolul conține și alte materiale, precum elastan, lână, in sau poliester. În general, hainele din bumbac se spală la 30 sau 40 de grade Celsius. Hainele albe și cele deschise la culoare pot fi spălate la temperaturi mai mari, în timp ce cele închise la culoare trebuie spălate la temperaturi mai mici pentru a preveni decolorarea.

Prosoapele și lenjeriile de pat

Articolele pentru casă, precum prosoapele și lenjeriile de pat, necesită spălare la temperaturi mai ridicate pentru o curățare profundă. Dacă sunt din bumbac 100%, acestea pot fi spălate la 50 sau 60 de grade Celsius. Pentru a obține o curățenie impecabilă și un miros proaspăt și plăcut, se poate adăuga bicarbonat de sodiu și oțet pe lângă detergent.

Țesăturile din bumbac care nu pot fi spălate la temperaturi ridicate pot fi dezinfectate cu ajutorul fierului de călcat. Dacă eticheta recomandă o temperatură scăzută pentru spălare, călcarea acestora poate asigura eliminarea completă a microbilor din țesătură. Această metodă este deosebit de utilă pentru hainele bebelușilor, ale copiilor și pentru articolele care vin în contact direct cu pielea, mai ales dacă este vorba despre piele sensibilă.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here