Locuri plăcute pentru cei care caută frumusețea și echilibrul, armonia și zâmbetul

0

Orice cafenea sau ceainărie este menită să ofere ceva, un ambient anume, un decor inedit și binențeles produse și băuturi deosebite. De aceea am decis să vă vorbesc despre locații diferite ca amenajare și concept adică despre ceainării, cafenele și restaurante cu design foarte diferit una față de cealaltă, astfel încât să fie o opțiune pentru fiecare. Acestea sunt situate în zone centrale din București, respectiv cartierul Cotroceni, Calea Dorobanți și zona Unirii.

 

Ceainăria Infinitea

Înființată în iunie 2011, Infinitea este o ceainărie conceptuală, situată în cartierul Cotroceni. Dispusă pe două niveluri, cu trei saloane și o grădină de vară, ceainăria primește zilnic oaspeți care doresc să se bucure de câteva momente de relaxare, de o discuție cu prietenii și, desigur, de o varietate impresionantă de ceaiuri și deserturi. Organizează o dată pe săptămână un concert live de jazz și are și un club de lectură lunar – Books, tea & more care fac parte din portofoliul propriu de evenimente. Spațiul Infinitea este unul conceptual cu decor clasic și accente baroce.

 

Mobilierul stil pentru saloane a fost adus din Franța și Anglia – Salon Rococo, Louis Philippe, Chesterfield și tot aici sunt niște accesorii deosebite ca de exemplu un ceas englezesc cu foiță din aur, lampadare nemțești, o pendulă olandeză, un set miniatural de ceainice de manufactură italiană. Și grădina este dispusă pe două niveluri; mobilierul pentru grădină este lucrat de designeri olandezi.

 

Cafeneaua Ana Baking

Ana Baking Co. este și ea o cafenea-concept marca Ana Pan deschisă în 2014 pe Calea Dorobanți, nr. 134, cu un mix de produse proaspete de patiserie, cofetărie și mâncare „ on-the-go”, pentru fiecare moment al zilei. Ana Baking Co. s-a născut din dorința de a face cunoscută atmosfera relaxantă și creativă a orașului New York, noua filozofie a cafenelei fiind “Fresh food and coffee to go”. Cu acest concept s-a dorit să se ofere un mix creativ de cafenea, patiserie și mini-bistro. O atmosferă newyorkeză înseamnă mic-dejunuri dinamice, ședințe de prânz eficiente, după-amieze de relaxare după zilele ocupate la birou sau seri de weekend cu prietenii.

 

Cafe bistro New York by Don Vito

Clădirea din str. George Enescu, nr. 21 datează din perioada interbelică, în ultimii ani fiind supusă unor renovări de proporții, fără însă ai schimba arhitectura ci din contră, din dorința de a o îmbunătății și de a o reda publicului. Localizată în centrul Bucureștiului, a fost deschisă în ideea de a oferi clienților o atmosferă intimă și liniștitoare. Localul dispune de două saloane mari, unul pentru fumători și altul pentru nefumători în care se pot organiza diferite evenimente, de asemenea există și o terasă deschisă tot timpul anului. Cafeneaua este amenajată în stil american.

 

AproZar Pub

AproZar Pub este un spațiu destinat pasionaților de jocuri de societate (board games) dar și celorlalți doritori de un ambient liniștit și plăcut. Lumea minunată a jocurilor de societate se află pe str. Culmea Veche, nr. 2, într-o casă veche, unde puteți participa la cursuri de arte plastice pentru copii și adulți sau să intrați în competiție cu prietenii la un concurs de board games. Atmosfera relaxantă este dată de muzica în surdină, obiecte de antichitate și lumini difuze. Locația are trei încăperi- una pentru fumători, două pentru nefumători dar și o curte spațioasă unde se află terasa. În AproZar Pub sunt expuse pe pereți și tablouri cu diverse imagini frumoase.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here