Trăiește pe muchie, la propriu, în ”Casa Brutale”

0

”Casa Brutale” este o altă casă extravagantă construită pe muchia unei stânci, de această dată în Grecia. Proiectul este conceput de o echipă de greci, care au două sedii, unul în Rhodos și unul în Olanda. CasoTeca a mai vorbit într-un articol despre o casă extremă, construită deasupra Oceanului Indian în Australia. ”Cliff House” pare a fi cea mai periculoasă casă din lume, dar și un “remediu” pentru teama de înălțime.

Spre deosebire de Cliff House, Casa Brutale este concepută ca fiind integrată în roca Mării Egee. Ei bine, imaginile prezentate de OPA (Open Platform Architecture) pentru noul lor proiect ne oferă imaginea lui James Bond și un Ferrari negru, în locul Aston Martin-ului invizibil cu care ne-a obișnuit 007. Casa Brutale este  încastrată în stânci deasupra Mării Egee, ceea ce oferă o imagine care taie respirația oricui.

Cu o arhitectură extrem de simplistă, care este concepută pentru a nu avea niciun impact asupra peisajului, pentru a-i păstra puritatea. Casa completează perfect stilul puternic de beton, cunoscut sub numele de brutalism – crearea unei structuri luxuriante cu o vedere de neuitat, dar tot odată terifiantă. Casa dispune de o piscină de suprafață care este de fapt și tavanul casei. Piscina de pe acoperiș (la nivelul solului) și pereții care sunt subterani ajută la izolarea clădirii și păstrează temperatura rece.

Casa Brutale

Casa Brutale

Casa Brutale

Casa Brutale

Casa Brutale

Casa Brutale

Casa Brutale

 

Sursa foto: boredpanda.com, architecturendesign.com,

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here