Cum puteți menține siguranța copilului dumneavoastră acasă?

1

Ca părinte, știți deja cât de curioși pot fi cei mici. Este suficient să vă întoarceți chiar și pentru câteva secunde, pentru ca ei să mai născocească un joc și să mai răstoarne ceva. Copiii de vârstă mică au foarte multă energie, curiozitate și poftă de a-și explora mediul în care trăiesc. Lucruri precum prizele, cablurile, firele și echipamentele electrocasnice sunt fascinante pentru cei mici, așa că este important să respectați anumite măsuri pentru a vă proteja copiii de șocuri, arsuri, răni și incendii.

Cât de periculoase sunt prizele pentru copii?

Din fericire, prizele reprezintă un foarte mic risc pentru copii. Acestea sunt proiectate astfel încât să fie aproape imposibil ca micuțul să își bage degetele în priză. Totuși, este important să vă învățați copilul încă de la o vârstă foarte fragedă să nu se joace cu prizele, cu cablurile și cu firele echipamentelor electrocasnice. Toate cablurile ar trebui izolate și depozitate corespunzător, iar prizele ar trebui acoperite cu capace. Cel mai important pentru întreaga familie este ca toate prizele să funcționeze corespunzător, iar cablurile să nu fie deteriorate. Cu astfel de produse de la bitmi puteți avea siguranța că întreaga locuință și toți membrii familiei sunt protejați împotriva șocurilor și incendiilor electrice.

Cât de eficiente sunt capacele pentru prize?

Conform sondajelor efectuate de specialiști, 62% dintre părinți folosesc capace pentru prize în locuințele lor pentru a-și proteja copiii. Prin urmare, siguranța electrică este o preocupare uriașă pentru părinți. Totuși, capacele pentru priză nu vor preveni șocurile electrice dacă instalarea lor nu a fost efectuată corespunzător. Optați pentru un dispozitiv de curent rezidual care se montează în cutia de siguranțe pentru a preveni șocurile electrice fatale și pentru a reduce substanțial riscul de incendii electrice.

Desurajați-vă copiii să se joace cu cablurile electrice

Cea mai ușoară modalitate prin care vă puteți descuraja copiii să se joace și să investigheze firele, cablurile și prizele presupune să amplasați piesele de mobilier în așa fel încât micuții să nu poată ajunge la ele. Capacele pentru prize sunt ușor de îndepărtat de către un adult, dar reprezintă un impediment pentru un copil de vârstă mică. De asemenea, asigurați-vă că firele sunt lipite în siguranță de plinte sau de tocurile ușilor pentru a preveni împiedicarea. Totodată, vă veți descuraja micuțul să le investigheze. Dacă aveți nevoie de mai multe prize, optați pentru o bară de alimentare tip rack, care va exercita o presiune mai mică asupra unei prize, existând astfel un risc mai mic de incendii electrice.

Nu în ultimul rând, opriți toate aparatele atunci când nu le folosiți și nu lăsați niciodată cablurile la îndemâna celor mici. În graba vieții de zi cu zi, puteți uita în priză încărcătoarele pentru telefoane mobile sau pentru laptop. Totuși, un copil de vârstă mică va fi atent la ceea ce ați pierdut din vedere – el va sezisa obiectul care a rămas în priză și îl va duce imediat în gură. Prin urmare, nu uitați să scoateți din priză toate încărcătoarele și toate aparatele pe care nu le utilizați. Nu uitați că pe măsură ce copiii cresc, ei devin din ce în ce mai atrași și mai fascinați de ceea ce fac adulții din jurul lor. Își vor urmări părinții și frații mai mari cum își pregătesc cafeaua de dimineață la espressor, cum încălzesc apa în fierbător, cum își usucă sau cum își îndreaptă părul, de aici și necesitatea de a deconecta orice aparat pe care nu îl mai folosiți.

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here