Luminează-ți casa cu o floare

1

Open Up Lamp este un corp de iluminat realizat de inventatorul Mark Champkins, care se deschide precum o floare când lumina este aprinsă și revine la forma inițială când lumina este stinsă. De altfel, lampa are forma unei flori cu petale alungite, iar acest concept interesant demonstrează că diferite materiale se pot contracta și dilata sub impactul anumitor factori.

“Petalele” lămpii sunt realizate din polipropilena și fășii bimetalice (cupru și oțel) care sunt activate de căldura becului. În momentul respectiv cuprul se dilată mai mult decât oțelul, iar petala se îndoaie. Partea mai puțin avantajoasă este că lampa necesită bec halogen de 90 W pentru a genera suficientă căldură.

 Lampa poate fi achiziționată de la Science Museum din Londra, unde Mark Champkins lucrează ca designer și creează diferite produse inspirate din colecțiile și arhivele muzeului. Printre acestea se numără vesela care se încălzește automat, rucsacul care poate fi folosit ca pernă pentru scaun, tocătorul magnetic și tacâmurile care levitează.

 

 

Sursa foto: treehugger.com

Autor: Alina Boicu

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here