Investiții de 330.000 euro pentru a oferi clienților AdePlast servicii mai rapide

1
server

Sistemul informatic de tip ERP (Enterprise Resource Planning) dezvoltat împreună cu Novensys este adoptat din acest an de Adeplast. Acest proiect face parte din strategia companiei de a redefini și eficientiza procesele în zona de IT și automatizare, strategie pentru care Adeplast a investit suma de 330.000 euro, din care o mare parte a fost destinată implementării softului ERP.

“Procesul de upgradare a sistemului informatic a început în februarie anul acesta și se va finaliza pe parcursul a 12 luni de la momentul demarării. Pe lângă platforma de ERP, am reușit implementarea unui soft care ne va ajuta să gestionăm mai bine cele peste 100 de calculatoare, cu cei 130 de utilizatori. În plus, au fost înlocuite laptop-urile angajaților și s-au achiziționat servere de mare putere. Toate aceste schimbări au menirea de a deservi mai bine prioritatea noastră 0, care este clientul. Finalitatea acestui proces va fi o înjumătățire a timpului de răspuns către client. Ofertarea, livrarea, facturarea vor avea timpi de reacție scăzuți considerabil. Sistemul se va integra și cu site-ul Adeplast, astfel clienții vor putea afla în ce loc din apropierea lor se află pe stoc produsele pe care și le doresc”, a spus Thomas Bărbuț manager IT și automatizare Adeplast.

Sistem informatic
Sistem informatic

După toate investițiile în zona de producție din ultimii ani, Adeplast a implementat și o strategie de IT de o complexitate mai mare. Noua platformă ERP se va integra cu toate procesele companiei din zona de contabilitate, producție, depozitare, livrare, transport și vânzări.

“Este încă un pas pe care Adeplast l-a făcut în devenirea sa de companie model pentru România, după toate investițiile în zona de producție, din ultimii ani. Devenim din ce în ce mai supli și mai flexibili, astfel că puterea noastră de reacție în piață crește considerabil. Sfârșitul de an ne găsește cu această investiție în IT aproape finalizată la care se adaugă cei 775.000 euro pentru un upgrade în zona de producție și pentru dezvoltarea centrului de cercetare. În același timp, avem grijă să creștem cea mai importantă resursă a noastră ce o reprezintă oamenii. Am ajuns în acest an la peste 300 de angajați în lunile de vârf, față de 250, câți eram anul trecut și pentru toți am decis să creștem salariile cu 4%. Investim încontinuu în dezvoltarea unei organizații sănătoase cu forță de reacție extrem de rapidă. AdePlast a ajuns să fie singura companie cu capital autohoton în topul primelor 10 producători din zona construcțiilor, iar această poziție ne obligă și ne motivează”, a afirmat Marcel Bărbuț CEO AdePlast.

Compania AdePlast a raportat dupa 9 luni din acest an o cifră de afaceri de 241 milioane lei ( 54 milioane euro), în creştere cu 24 de procente faţă de 2013. Producătorul român de materiale de construcţii AdePlast are trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto:  huffingtonpost.fr

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here