M-Tronic pe motocoasele de mare putere STIHL

0

Tehnologia M-Tronic are în vedere o optimizare a funcționării motorului, prin control electronic. Inițial, această inovație a fost implementată pe motoarele de motoferăstraie, însă, mai nou, producătorul german a echipat și patru modele de motocoase cu această tehnologie. Este vorba de FS 360 C-EM, FS 410 C-EM, FS 460 C-EM și FS 510 C-EM, cea din urmă fiind modelul cel mai evoluat de motocoasă STIHL care se găsește acum pe piață. Primele două motocoase sunt modele nou introduse pe piață în acest an, fiind destinate cosirii ierbii aspre, hățișurilor și vegetației sălbatice. Toate aceste utilaje sunt destinate cosirii suprafețelor întinse sau pentru tăierea și tocarea vegetației în pădure. Mânerul este multifuncțional, pentru două mâini, de tip “coarne”, putând fi adaptată și o centură pentru ca activitatea să fie ergonomică. Noile motocoase FS 360 C-EM și FS 410 C-EM sunt dotate cu motoare 2-MIX, cu consum și emisii reduse, dezvoltând 2,3 CP, respectiv 2,7 CP. Unealta de tăiere standard folosită pentru aceste utilaje este cuțitul tăietor pentru tufișuri.

Ce este tehnologia M-Tronic

Motocoasa STIHL cu M-Tronic
Motocoasa STIHL cu M-Tronic

Vorbim despre cea mai evoluată tehnologie existentă pe motoarele în doi timpi destinate utilajelor de îngrijit spațiile verzi. Practic, M-Tronic face un management total al timpilor de aprindere, consumului de combustibil, amestecului de aer și condițiile atmosferice. Astfel, nu mai este necesară ajustarea manuală a setărilor carburatorului. M-Tronic monitorizează în permanență sarcina care există pe utilaj, calculând viteza motorului și optimizând nivelul de combustibil necesar. Mai mult decât atât, M-Tronic reține parametrii de funcționare, iar la o repornire a motorului sunt folosite aceleași setări , fapt ce reduce considerabil consumul de combustibil.

Compania STIHL a dezvoltat patru game de motocoase pe benzină, în funcție de aplicațiile la care sunt folosite și nivelul de experiență al utilizatorilor. În total, la dealerii STIHL, se găsesc nu mai puțin de 16 modele de astfel de utilaje cu puteri de la 0,9 CP, până la 3,3 CP.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here