Michelin-Star roast chicken pentru acasă

2

Rețetele din marile restaurante nu trebuie să fie (întotdeauna) complicate. Iată un astfel de exemplu pe care îl puteți încerca fără probleme acasă – nu trebuie decât să urmați pașii de mai jos pentru a vă bucura de o friptură gustoasă de pui.

                 Chef Pavel Gherghe
      Unul dintre cei mai apreciați tineri
       chefi români – bun cunoscător al
    bucătăriei clasice, pe care și-a propus
    să o facă accesibilă tuturor celor care
      vor să înțeleagă secretele gustului

INGREDIENTE

  • 1 pui întreg

  •  ½ lămâie

  • 125 g unt moale

  • 3 căței de usuroi, curățați și tocați

  • 3 crenguțe de cimbrișor

  • sucul de la o limetă

  •  13 g de sare

  • 25 g „4 spice mix“ (piper, cuișoare,  nucșoară și ghimbir uscat)

MOD DE PREPARARE:

  1. Pârliți restul de puf al puiului cu ajutorul unei torțe (sau deasupra flăcării de la aragaz).
  2. Ungeți puiul la interior și la exterior cu jumătatea de lămâie.
  3. Puneți untul împreună cu restul ingredientelor într-un castron și amestecați foarte bine.
  4. Preîncălziți cuptorul la temperatura de 200˚C.
  5. Încorporați mixul de unt și condimente sub pielea puiului (cu mare atenție să nu rupem pielea) și în interiorul acestuia.
  6. Puneți puiul în tava pentru rotisare și gătiți-l în cuptorul încins timp de 15 minute.
  7. Coborâți temperatura cuptorului la 170˚C și, cu ajutorul unei pensule, ungeți puiul cu sucul din tavă. Repetați acest lucru din 10 în 10 minute, până la terminarea timpului de 1 oră și 20 de minute

TIPS:  

Este de preferat să serviți această friptură alături de piure de cartofi sau cartofi noi mici, copți împreună cu puiul, și puțin sparanghel blanchat în apă cu sare. Din sucul rămas în tavă, putem face un minunat gravy, ce îl putem servi odată cu puiul.

În cazul în care nu putem servi întreg puiul la o masă în familie, păstrăm carnea pentru sandwich-uri numai bune la școală

 

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here