O casă modernă cu o priveliște incredibilă către Lacul Ontario

0

 

Amplasare: Toronto, Canada
Tipul construcției: vilă stil contemporan
Niveluri: Parter + 2 Etaje+ Terasă pe acoperiș
Număr dormitoare: 3
Suprafață construită: 336 m2
Suprafață teren: 4.000 m2
Anul finalizării: 2021
Proiect: Taylor Smyth Architects

În plimbările dese pe care le făceau prin împrejurimile orașului Toronto, unde locuiesc, Jesleen și Jihad, un cuplu de tineri profesioniști în IT care își așteaptau primul copil, au remarcat o casă nou construită, pe malul lacului Ontario.

Au fost impresionați de această casă în stil contemporan, care avea o vedere excepțională, și au vrut să cunoască toate detaliile cu privire modul în care a fost gândită și construită. Au aflat că proiectul a câștigat Premiul People’s Choice acordat de Asociația Ontario pentru Excelență în Design, ceea ce i-a convins să continue cercetările întrucât ar fi dorit ca odată cu apariția noului membru al familiei să se bucure de o casă de vacanță. S-au interesat și despre cine a realizat proiectul casei și au luat informații despre acest birou de arhitectură.

UN BIROU DE ARHITECTURĂ CU REPUTAȚIE

Astfel au aflat că biroul furnizează servicii complete dedicate creării de clădiri durabile de o calitate excepțională. De la înființarea sa, în anul 2000, Taylor Smyth Architects și-a dezvoltat o reputație internațională prin realizarea de proiecte de arhitectură și interioare elegante în Canada și în străinătate. Fiecare proiect este cultivat din spiritul locației sale, gusturile și aspirațiile unice ale clienților și un accent pe expresia materială autentică.

Echipa de arhitecți oferă servicii de valoare și acordă o mare atenție detaliilor. Combină experiența proiectului și rigoarea tehnică cu un interes profund în modul în care oamenii trăiesc, muncesc și se joacă, pentru a crea clădiri inovatoare care să încânte. Acestea sunt inspirate de criterii fundamentale la care cred că răspund toți oamenii: lumină, textură și culoare, materiale și proporții naturale, un sentiment de deschidere și de incintă protejată, acces la priveliști și o conexiune la exterior. Jesleen și Jihad au considerat pe bună dreptate că acest birou de arhitectură ar putea să realizeze casa visurilor lor.

Au luat astfel legătura chiar cu arhitecta Taylor Smyth, care conducea echipa. Aceasta a ascultat cu atenție dorințele cuplului și i-a anunțat că, din fericire, există o parcelă de teren disponibilă, chiar în vecinătatea casei pe care au admirat-o. Mai mult, terenul era situat la o înălțime de 50 de metri deasupra lacului, la marginea formațiunii de stânci cunoscute sub numele de Scarborough Bluffs și avea de o priveliște magnifică asupra împrejurimilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Casa este luminată de-a lungul unei părți și complet vitrată, cu uși glisante mari care se deschid spre curtea din spate unde este plasată și piscina. O jardinieră exterioară se extinde din interior spre exterior, împreună cu un ecran vertical de lamele de stejar, separând astfel camera mare și sala de mese.

CUM A FOST PROIECTATĂ CASA

 Maximizarea priveliștilor către lac și îmbrățișarea peisajului au fost inspirați ile de design pentru echipa de arhitecți. Casa are două etaje, iar extinderea pe verticală se datorează tocmai ideii de a beneficia din plin de priveliștile încântă toare. O scară deschisă trece prin centrul casei, cu vedere la camera superioară, până la terasa de pe acoperiș. Aceasta a fost solicitată în mod special de către cli ent. De pe terasa de pe acoperiș se poa te bucura de vederi spectaculoase ale lacului deasupra copertinei copacului. Parterul este centrat pe o încăpere mare, cu înălțime dublă, separată de bucătărie și zonă de luat masa printr-un paravan vertical.

 

ATUURILE CASEI

  •  Priveliște unică asupra lacului Ontario
  •  Comunicare excelentă cu exteriorul
  •  Deschideri vitrate mari, lumină naturală
  •  Finisaje de calitate
  •  Piscină și terasă pe acoperi

EXTERIOR, INTERIOR, MATERIALE ȘI FINISAJE

La exterior, pereții albi din stuc și panourile de ac cent din metal negru sunt combinate cu panourile cu aspect cald de stejar de pe ușa și plafoanele garajului. Aceste panouri au fost alese pentru compoziția lor care nu necesită întreținere. În plus, sunt importante în cli matul de vară și de iarnă care fluctuează pe scară largă în Ontario. Paleta de materiale din interior prezintă pardoseli ușoare de stejar peste tot. De asemenea, sunt folosite

accente atât de porțelan alb, cât și negru la scară largă. Accentele de porțelan alb sugerează modelele bogate din marmura Statuario. La al doilea etaj se găsesc trei dormitoare. Dormi torul principal are o baie privată spațioasă și luxoasă și dressing. Aici plăcile de porțelan alb și negru sunt com binate pentru a crea un contrast special.

Credit foto: Doublespace Photography Inc.
Material realizat cu sprijinul V2COM

Citește și Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din România

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here