Nu ai nevoie de clor pentru a avea perdele imaculate. Iată care este trucul pentru perdele ca noi după fiecare spălare

1

A trecut curățenia generală de Paște, dar totuși nu mulți români și-au curățat perdelele. După mult timp perdelele mai ales cele albe se murdăresc, cele albe devin galbene, iar gospodinele caută mereu soluții pentru a avea mereu perdele imaculate. Există, însă, un truc simplu și de mare ajutor într-o astfel de situație. Află cum îți poți albi perdelele în mod natural. 

Cum să cureți perdelele fără să folosești clor

Timpul își pune amprenta pe aspectul perdelelor. Praful și murdăria de zi cu zi se acumulează pe țesătură, astfel că din când în când este nevoie de o curățare aprofundată. În situația în care fumezi lângă geam perdelele vor căpăta o culoare gălbuie, extrem de neplăcută, dar și pete greu de îndepărtat.

Din fericire, există soluții atât în comerț, cât și unele naturale, care te pot ajuta să le redai perdelelor și draperiilor strălucirea anterioară. Specialiștii te sfătuiesc să eviți utilizarea unor detergenți puternici cu înălbitori atunci când speli perdele din bumbac. Fibrele vor fi atacate, iar țesăturile se vor deteriora în timp.

Citește și: O curăţenie de primăvară inteligentă

Folosește o ceașcă de sare în trei litri de apă

Primul truc în cazul în care perdelele tale s-au îngălbenit este să le lași peste noapte la înmuiat într-o soluție formată din trei litri de apă și o ceșcută de sare. A doua zi spală-le cu un detergent delicat, iar când se vor usca vei vedea diferența.

Bicarbonatul de sodiu curăță draperiile care s-au înnegrit

Bicarbonatul de sodiu este deja considerat un ingredient minune în fiecare casă deoarece te ajută să scapi de o mulțime de probleme. În situația în care draperiile s-au înnegrit de la fumul de țigară sau de la aburii din bucătărie, tot ce ai de făcut este să adaugă peste detergent câteva linguri de bicarbonat de sodiu.

Folosește apoi programul special de spălare pentru rufe delicate. Foarte important: nu utiliza programul de stoarcere. Clătește manual perdelele cu apă rece, de două ori, apoi lasă-le să se usuce la soare. La final vei vedea diferența!

De asemenea, bicarbonatul de sodiu este de mare ajutor și pentru curățarea saltelelor. Aceasta acumulează mult praf și poate fi sursă de acarieni. Pentru a o curăța, împrăștie conținutul a două plicuri de bicarbonat de sodiu pe toată suprafața saltelei.

Freacă apoi salteaua cu ajutorul unei perii sau cu o cârpă uscată. Lasă să acționeze totul pentru cel puțin o jumătate de oră, după care aspiră bine suprafața saltelei.

Sursa: ego.ro

un comentariu

  1. […] A trecut curățenia generală de Paște, dar totuși nu mulți români și-au curățat perdelele. După mult timp perdelele mai ales cele albe se murdăresc, cele albe devin galbene, iar gospodinele caută mereu soluții pentru a avea mereu perdele imaculate. Există, însă, un truc simplu și… Cititi mai multe aici: Nu ai nevoie de clor pentru a avea perdele imaculate. Iată care este trucul pentru perdele ca noi d… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here