Decorurile tradiționale tot mai la modă în Deltă

2
casă tradițională Delta Dunării
casă tradițională Delta Dunării

Rupți de tradiție din varii motive în timpul capitalismului sălbatic din anii ”post-revoluționari”, românii se întorc la frumusețile strămoșești. Unii își doresc case construite în stil tradițional, alții vor să decoreze casele construite modern cu motive tradiționale.

Marea problemă a celor care caută decorațiuni tradiționale pentru case în 2023 este că nu mai sunt decât extrem de puțini meșteri care să știe să lucreze tradițional sau să producă astfel de obiecte.

Vezi și Casa tradiţională din Maramureş, salvată de foc

Numărul persoanelor care vor să îşi înfrumuseţeze gospodăriile cu elemente tradiţionale de decor din lemn a crescut de cel puţin 16 ori în ultimii cinci ani spune reprezentantul unei societăţi comerciale care se ocupă de realizarea acestor decoraţiuni.

obloane lemn casă tradițională Delta Dunării
obloane lemn casă tradițională Delta Dunării
decor casă tradițională Delta Dunării
decor casă tradițională Delta Dunării

Andrei Petre a învăţat să facă elementele tradiţionale de decor din lemn în timpul şcolii profesionale, transmite Agerpres.

„Pe an ce trece, se cer tot mai mult aceste şabloane pentru case şi garduri, având în vedere că turismul se dezvoltă tot mai mult. Dacă acum cinci ani, aveam doi sau trei clienţi pe an, acum avem cel puţin 50 de clienţi diferiţi”, a precizat Andrei Petre.

Întreprinzătorul tulcean a mai spus că, în momentul de faţă, nu are ucenici.

„Anul trecut, am avut un ucenic, dar acum nu am niciunul. Oamenii încearcă să-şi facă singuri aceste ornamente”, a menţionat Andrei Petre.

În ultimii ani, turiştii au început să caute tot mai mult casele tradiţionale pentru a-şi petrece concediile în Deltă.

2 comentarii

  1. […] Rupți de tradiție din varii motive în timpul capitalismului sălbatic din anii ”post-revoluționari”, românii se întorc la frumusețile strămoșești. Unii își doresc case construite în stil tradițional, alții vor să decoreze casele construite modern cu motive tradiționale. Marea problemă a celor care caută decorațiuni tradiționale… Cititi mai multe aici: Decorurile tradiționale tot mai la modă în Deltă […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here