O soluție excentrică pentru încălzirea casei tale

0
sursa foto: preturidelista.ro

Cine nu-și dorește un șemineu fie că locuiește la casă sau la bloc?

Cumpărarea unui șemineu este o investiție pe termen lung de care se pot bucura și generațiile viitoare, o investiție ce nu poate fi comparată cu achiziționarea oricărui alt obiect cum ar fi de exemplu un autoturism. Durata de valabilitate a unui șemineu este cel puțin cât a unei case. Atunci când veți cumpăra un șemineu trebuie să știți că acesta ridică în mod sigur valoarea apartamentului sau casei dumneavoastră. Poate încălzi o casă întreagă pe timp de iarnă, depăşindu-şi astfel condiţia lui de obiect pur decorativ sau de simbol al luxului.

În zilele noastre există soluții optime pentru a construi șemineul dorit datorită sistemului modular de tehnică specială de lipire. Suprafața nu necesită tencuire sau vopsire. Culoarea și vopsirea se pot face la locul construcției. Aceste sisteme de încălzire oferă avantaje statice prin reducerea greutății până la 50% față de cuptoarele tradiționale de aceeași valoare. Montarea și cuplarea la instalații existente de încălzire prin podea se poate realiza fără măsuri speciale. Folosirea unui șemineu presupune încălzirea cu până la 1300 grade celsius așa că trebuie să avem grijă ca materialele folosite să fie de calitate.

În mod normal, finisajul unui şemineu este realizat din piatră, care poate fi prelucrată în diferite moduri: cioplită sau placată. Esenţele de piatră folosite dau o notă de personalitate şemineului. Marmura clasică conferă nobleţe şi opulenţă, granitul aduce sobrietate, iar calcarul imprimă căldură şi eleganţă. Șemineul îl puteți alege în funție de preferințe și de stilul adoptat în locuință, fie că este vorba de un șemineu clasic, rustic sau modern.

Producătorul Acantus 3d vine cu un model clasic al cărui finisaj este realizat din travertin și cu prețul pentru finisajul extern de 1000 euro +TVA. Pentru un preț complet se adună: prețul finisajului, prețul focarului, prețul accesoriilor de montaj și prețul manoperei aferente. Accesoriile de montaj sunt materialele folosite la execuția șemineului și pot fi: hota termoizolată, piesele de racordare dintre focar și coșul de fum, grilele metalice după caz pentru admisie, evacuare și decompresie aer cald, adezivi, etc. care se adaugă și ele cu un preț mediu 300 euro+TVA. Manopera de montaj și transportul sunt separate față de prețul accesoriilor. Preț mediu 350 euro+TVA. Poate fi adaptat pentru orice variantă de focar. Prețul final pentru un șemineu model Venezia este aproximativ 2300 euro cu TVA inclus.

sursa foto: semineebrasov.ro
sursa foto: semineebrasov.ro

Cu un aspect estetic deosebit, șemineul rustic este ideal pentru a recreea atmosfera trecutului. Construit cu spatele la zid, se poate continua în înălțime cu o grindă solidă, care pune în valoare căminul și dă o notă de mister ansamblului. Un șemineu de acest fel poate reprezenta alegerea ideală pentru locuința dumneavoastră de vacanță, sau pentru o casă construită în stil vechi și poate creea un farmec aparte. Prin prezența unui șemineu rustic se va creea o ambianță ideală pentru o seară liniștită în familie, cu prietenii, sau o seară romantică.
Caracterul maiestuos al șemineului rustic RUSTIC D XVIII este redat de combinația dintre cărămida roșie îmbătrânită, piatra naturală și lemn. Acest model de finisaj se poate monta pe perete drept și poate fi asociat mai multor tipuri de focare cu fața dreaptă. Șemineul RUSTIC D XVIII cu design deosebit, rustic, realizat pentru Europa are o cerere mare în piață. Prețul unui astfel de șemineu este de 1235 euro cu TVA inclus.

sursa foto: semineecosfum.ro
sursa foto: semineecosfum.ro

Șemineul modern reprezintă o construcție arhitectonică, de la stricta lui necesitate la obiect de lux, având și secretele lui funcționale, adeseori fascinante, întotdeauna bine de știut pentru deplina și buna sa întrebuințare.
Caracterizate prin simplitatea și eleganța formei, șemineele moderne, se adaptează perfect interioarelor contemporane, aliniindu-se noilor tendințe în materie de design. Realizarea hotei și a căminului se face când avem forme dreptunghiulare, cu vatră cât mai mare, îmbinată în arhitectura zidului pe care se sprijină.
Șemineul Montecarlo central este realizat din piatră albă Buciardata și roșu Alhambra. Are un preț de aproximativ 6000 euro cu TVA.

sursa foto: semineebrasov.ro
sursa foto: semineebrasov.ro

Astfel de șeminee este bine de știut că pot avea ca sursă de energie gazul, pot fi electrice sau pe lemne.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here