Obosit la muncă? Uite șase trucuri prin care să îți învingi moleșeala de la birou

1
Starea de moleşeală la birou este cel mai enervant lucru care ţi se poate întâmpla. Nu mai reuşeşti să te concentrezi asupra sarcinilor, ţi se face somn, caşti întruna, aluneci de pe scaun şi te rogi ca tot acest calvar să se termine cât mai repede.
Moleşeala la birou poate avea mai multe cauze, unele care ţin de stilul tău de viaţă şi de obiceiurile zilnice, şi altele care ţin mai mult de sănătate.
Dacă ţi se face somn în timpul zilei şi simţi că eşti total lipsită de vlagă, poate că nu te-ai odihnit bine în timpul nopţii sau poate că suferi de o problemă la glanda tiroidă. Iată câteva trucuri simple care te pot ajuta să învingi moleşeala la birou.

1. Revigorează-te

Cum să iei o pauză în timp ce studiezi - Blogul Grile-Admitere.ro

Pauzele mici şi dese, cheia marilor succese. Conform cercetătorilor, starea de moleşeală la birou se instalează cel mai des după masa de pranz. Acest lucru se întâmplă deoarece organismul tău începe să digere mâncarea şi consumă o doză mai mare de energie.

De asmenea, după masa de prânz ai tendinţa de a te ocupa de lucruri care nu ţin de munca ta – discuţi cu colegii, citeşti ultimele ştiri din presă, îţi verifici conturile de pe reţelele de socializare, vorbeşti cu iubitul la telefon etc.

Astfel, îţi ieşi din ritm, îţi pierzi concentrarea şi ţi-e greu să revii la sarcinile jobului.

Soluţia pentru a învinge această stare de moleşeală este să iei o pauză de revigorare. Ieşi câteva minute din clădire, bea un pahar cu apă rece şi te vei simţi mult mai bine.

De altfel, întotdeauna când simţi că te cuprinde moleşeala este bine să te ridici de pe scaun şi să faci o scurtă plimbare, prin birou sau pe hol, pentru a-ţi pune sângele în mişcare.

2. Ascultă o muzică ritmată

De ce NU e bine să asculţi muzică la birou - Feminis.ro, inspiratie zi de zi

Dacă jobul îţi permite, ascultă muzică în timp ce lucrezi. Cu cât muzica este mai ritmată, cu atât vei scăpa mai repede de starea de moleşeală şi te vei energiza.

3. Consumă ceai verde

Ceai verde: utilizari si beneficii extraordinare

Ceaiul verde conţine cofeină, o substanţă despre care se ştie că are efect energizant şi revigorant.

În plus, este mult mai sănătos decât cafeaua şi poate fi consumat oricând. O cană de ceai verde te va ajuta să învingi moleşeala de după-amiază.

4. Consumă ciocolată amăruie

Beneficiile ciocolatei amăruie

Ciocolata amăruie are şi ea efect energizant şi poate fi o soluţie nemaipomenit de bună pentru combaterea stării de moleşeală.

Doar 2-3 pătrăţele de ciocolată trebuie să consumi pentru a-ţi reface nivelul de energie şi a te putea concentra la ce ai de făcut.

5. Pregăteşte-ţi corpul pentru o nouă zi de muncă

5 rețete bogate în fibre perfecte pentru mic dejun, prânz și cină - Blogul  Glovo

De ce să tratezi moleşeala, dacă poţi să o previi? Pentru a nu te simţi slăbită în timpul zilei, îţi recomandăm să iei un mic dejun bogat în proteine şi fibre.

Proteinele sunt substanţe nutritive care hrănesc muşchii şi te ajută să ai energie pentru restul zilei, în timp ce fibrele îţi conferă senzaţia de saţietate şi alungă foamea pentru o perioadă mai lungă de timp. Astfel, nu te vei simţi lipsită de vlagă la orele amiezii.

Întotdeauna ai grijă să nu-ţi lipsească de pe birou gustările sănătoase şi energizante, cum ar fi migdalele, nucile, alunele nesărate, fructele (în special mere şi banane) şi iaurtul.

6. Hidratează-te optim

Câteva sfaturi de bază despre hidratare – Dahna | Healthy Food

Deshidratarea te face să te simţi obosită, să ai dureri de cap şi să-ţi pierzi concentrarea, de aceea este important ca pe tot parcursul zilei să bei apă şi să te hidratezi.

Moleşeala nu va avea curaj să te vizite prea curând, dacă pui în aplicare aceste trucuri simple.

un comentariu

  1. […] Starea de moleşeală la birou este cel mai enervant lucru care ţi se poate întâmpla. Nu mai reuşeşti să te concentrezi asupra sarcinilor, ţi se face somn, caşti întruna, aluneci de pe scaun şi te rogi ca tot acest calvar să se termine cât mai… Cititi mai multe aici: Obosit la muncă? Uite șase trucuri prin care să îți învingi moleșeala de la birou […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here