Trei etape esențiale de îngrijire a tenului la bărbați, pe care le poți face acasă

1

Te-ai întrebat vreodată de ce femeile sunt mai stricte în ceea ce privește rutina îngrijire a tenului? Cu siguranță nu este vorba doar de marketing. Este de fapt biologie.

Pielea bărbaților este diferită față de pielea femeilor, este mai groasă, are mai mult colagen, dar este și mai grasă decât a femeilor. Prin urmare, o rutină adecvată de îngrijire a pielii bărbaților poate arăta diferit față de cea a femeilor.

Așadar, deși nu sunt condiționați din punct de vedere social să aibă grijă de tenul lor, bărbații ar trebui să o facă dacă vor să își mențină tenul sănătos și curat. Va fi nevoie doar de câteva schimbări simple în rutina zilnică pentru ca tenul masculin să arate impecabil. Aceasta deoarece rutina de îngrijire nu trebuie să fie complicată pentru a fi eficientă.

Iată 3 etape esențiale pentru a te bucura de un ten îngrijit și sănătos.

  1. Etapa curățării tenului

5 sfaturi de ingrijire a tenului pentru barbati - Cristao

Știai că săpunul poate fi dăunător pielii tale? Ingredientele bazice din săpun usucă pielea și o lasă aspră. Pentru a evita acest lucru, atunci când te speli pe față este recomandat să folosești un produs de curățare fără săpun, care va elimina excesul de uleiuri de pe față fără să usuce pielea. Un astfel de produs nu este la fel de iritant pentru piele, deoarece nu conține parfumuri sau coloranți.

De asemenea, curățarea și exfolierea sunt pași importanți într-o rutină tipică de îngrijire a pielii bărbaților, deoarece reglează sebumul. Acest lucru poate preveni încărcarea porilor și acneea. Exfolierea este și ea importantă, deoarece bărbieritul este o parte obișnuită a îngrijirii bărbaților, iar exfolierea îndepărtează celulele moarte ale pielii, pentru ca bărbieritul să fie efectuat în condiții de igienă.

  1. Etapa bărbieritului

Trucuri pentru bărbierit - Buna Dimineata

Cel mai probabil ai început să elimini părul în exces de pe față în liceu sau în primii ani de facultate, fără să te informezi prea mult despre această procedură. În general da, este un obicei bărbătesc pe care il deprinzi de la sine, însă a-l efectua corect, utilizând aparate de bărbierit eficiente, poate avea un impact semnificativ asupra felului în care se prezintă tenul tău peste ani.

Iată care este modul corect de a o face:

În primul rând, spală-te pe față pentru a-ți hidrata tenul. De asemenea, acest lucru va împiedica pătrunderea bacteriilor în pori. În caz contrar te-ai putea trezi cu iritații sau acnee.

Folosind mișcări scurte, trece de câteva ori aparatul peste zonele cu pilozitate pentru a bărbieri și a obține conturul dorit. Aplică foarte puțină presiune în timp ce te bărbierești și lasă aparatul să facă cea mai mare parte a muncii. Acest lucru va minimiza șansele de apariție a firelor de păr de sub piele și va reduce iritațiile.

După fiecare trecere, scutură capul aparatului pentru a evita blocarea acestuia atunci când lamele sunt prea încărcate. După ce ai terminat, clătește-ți fața cu apă rece pentru a permite închiderea porilor.

Când vine vorba de aparate de ras clasice, renunță la aparatele cu mai multe lame. Orice aparat de ras cu mai mult de una sau două lame va sfârși prin a-ți irita tenul. Este de preferat să treci la nivelul următor și să alegi fie un aparat de bărbierit electric umed și uscat, fie un aparat de bărbierit cu baterii cu o singură lamă, care tunde, conturează și rade utilizând o tehnologie eficientă de tăiere cu multe mișcări pe minut.

După ce ai terminat de bărbierit, aplică un balsam calmant. Este important de reținut, totuși, că multe produse tip „aftershave” sunt pe bază de alcool, ceea ce îți usucă pielea. Caută un produs care să hidrateze sau care să conțină aloe vera, pentru a-ți proteja tenul de iritații.

  1. Etapa hidratării tenului

Ingrijirea tenului la barbati. Secretele unui look fresh si atragator! –  Cosmetice BIO Biorigine | Cosmetice naturale, organice, minerale

Într-adevăr, pielea bărbaților are o densitate mai mare de colagen. Cunoaștem cu toții importanța colagenului, motiv pentru care bărbații sunt norocoși să aibă atât de mult colagen. Densitatea mai mare de colagen din pielea bărbaților îi pregătește pentru o îmbătrânire întârziată. Însă, acest lucru nu înseamnă că nu au nevoie deloc de hidratare, mai ales dacă obișnuiesc să se bărbierească zilnic

Pe de altă parte, bărbații au pori mai mari și glande sebacee mai active decât femeile. Acest lucru îi face mai predispuși la erupții cutanate. De aceea, adăugarea unei loțiuni hidratante în rutina zilnică poate poate face pielea să arate mai sănătoasă pe termen scurt, protejând totodată tenul împotriva ridurilor.

În concluzie, în timp ce femeile sunt mai hotărâte în ceea ce privește îngrijirea pielii lor, importanța rutinelor de îngrijire a pielii bărbaților nu poate fi ignorată. Produsele de îngrijire a pielii pentru bărbați devin din ce în ce mai populare pe măsură ce bărbații conștientizează importanța îngrijirii pielii lor. Deși au un ușor avantaj, bărbații trebuie totuși să depună un pic de efort pentru a-și menține tenul sănătos.

un comentariu

  1. […] Te-ai întrebat vreodată de ce femeile sunt mai stricte în ceea ce privește rutina îngrijire a tenului? Cu siguranță nu este vorba doar de marketing. Este de fapt biologie. Pielea bărbaților este diferită față de pielea femeilor, este mai groasă, are mai mult colagen, dar… Cititi mai multe aici: Trei etape esențiale de îngrijire a tenului la bărbați, pe care le poți face acasă […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here