Optaţi pentru soluţii complete şi practice de umbrire

0

Ca soluţii de umbrire recomand în primul rând copertine retractabile din material BLACK OUT care se deschid-închid protejând spațiul care îi este destinat să-l acopere împotriva capriciilor vremii. Sunt ușor de montat, putând acoperi spațiile diverse, dimensiuni sau forme. Pot fi montate în combinație cu sisteme de închidere din plastic transparent, închizând terasa în totalitate pe timp de iarnă.

Constantin Irina, designer de interior Knox Design

 Desiner Irina Constantin, www.artdecozone.ro

Au avantajul că se pot strânge atunci când bate vântul puternic sau oricând doriţi, mai ales că se recomandă strângerea materialului copertinelor atunci când vremea este nefavorabilă, pentru a nu se deteriora sauchiarrupe. Pot fi acţionate electric (automatizate), iar dacă sunteţi dispuşi să cheltuiţi un pic mai mult, se pot echipa cu senzori speciali care vor acţiona automat închiderea sau deschiderea lor, atunci când detectează rafale puternice de vânt sau un soare dogoritor. Dimensiunile maxime pentru copertinele standard sunt de 12 m lungime şi 4,25 m deschidere.

Pentru rulouri puteţi alege între montarea unor rulouri din aluminiu sau PVC, fiecare având avantajele şi dezavantajele sale. Cele din PVC sunt, în primul rând, mai ieftine şi asigură o barieră termică excelentă, rezistând foarte bine la şocuri şi etanşeizând excelent, atunci când dorim ca lumina să nu pătrundă în locuinţă.

La rândul lor, rulourile din aluminiu sunt ceva mai scumpe, au o rezistenţă mai scăzută la zgârieturi, însă asigură o foarte bună protecţie antiefracţie. Şi ele reprezintă o barieră termică bună, iar principalul avantaj este că nu se deformează din cauza soarelui (aşa cum se poate întâmpla în cazul celor din PVC), suportă tratarea chimică şi vopsirea şi au o durată de viaţă mai mare (de până la 15-20 de ani). Aşadar, înainte de face alegerea finală pentru o soluţie de umbrire, puneţi în balanţă caracteristicile fiecărui tip în parte şi optaţi pentru cel care se potriveşte cel mai bine dorinţelor şi bugetului vostru.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here