Ia un MINI Ferrari şi potoleşte-ţi setea de alergare

0

Ştii tu, până să o cunosc pe roşcovana asta, nu am crezut că voi reuşi să atrag privirile pe stradă cu o “vechitură” din anii ’70. Dar, ce să vezi, am reuşit să o fac. E o bijuterie mică şi roşie, foarte haioasă, dar şi foarte agresivă… un soi de decapotabilo-sportivo-campioană.

Oglinzile retrovizoare lipsesc!”, a fost prima observaţie pe care am avut-o vis-à-vis de maşină.  “Stai fără griji”, m-a sfătuit proprietarul, “toţi te lasă să treci, vor să vadă cum merge maşina şi cum îi sună motoru’”. Şi aşa s-a întâmplat. La fiecare intersecţie, domnii (în special) îmi acordau prioritate şi mă urmăreau îndeaproape, mai ales când am decapotat-o.

Drept urmare, pentru o vară fierbinte şi plină de adrenalină, recomand FIAT X 1/9, cu ea ai certitudinea că la Mamaia nu vei trece neobservată. M-am jucat şi eu un pic cu ea weekendul trecut prin Bucureşti. Mi-a plăcut cu schimbătoru’… e sportiv :))

Experienţa perioadei Disco într-o maşină de atunci

FIAT X1/9 este o maşină amuzantă, pentru gagici de până în 35 de ani cărora le place distracţia şi adrenalina. Având în vedere că are două locuri şi două portbagaje, unul imens în faţă şi unul mic în spate lângă motor, cred că e cea mai potrivită maşină de weekend pentru mine şi cea mai bună prietenă a mea.

 

 

 

 

 

Parcă şi am imaginea de ansamblu: autostrada soarelui, doar noi două, în spate un portbagaj plin cu baloane multicolore umflate cu heliu, în faţă două trolere mici cu buline colorate (kind of disco image), Rihanna şi Delia la radio şi fără pălării că ni le zboară vântu’… dăhh. Totuşi, recomand bentiţele şaptezeciste ca să nu ne intre părul în gură, în ochi şi ca “să nu ne tragă curentu’”. 🙂

Să îţi povestesc şi despre maşină… poate vrei să o cumperi                                            

Deci, anul fabricaţiei e 1976, are cinci trepte şi 720 kg. Practic, maşina asta a fost numită “Mini Ferrari” pentru că s-a vrut să fie o copie mai mică a adevăratului Ferrari din acele vremuri. Eu încă n-am pus mâna pe un Ferrari, nici măcar pe unul de atunci, drept urmare vă spun că maşina este agresivă şi chiar “alergătoare” de podium. A luat locul doi anul trecut la raliul organizat de Academia Titi Aur.

VEZI: Mini Cooper S cu pachetul John Cooper Works Chili – „criminala” pentru hipsteriţe

E mică, dar fâşneaţă (cum se spune la Moldova) datorită motorului de 1,4 benzină şi tracţiunii pe spate. Restul… vezi în poză.

Interiorul complet restaurat cu piele neagră, nu este cea mai bună alegere vara când maşina este decapotată, mai ales dacă porţi fustă scurtă sau pantaloni scurţi. Uneori îmi imaginez cum ar fi dacă aş “arde celulita” când îmi transpiră popoul vara, fără să merg la sală. (…vise 🙁 )

Toate astea pot fi ale tale cu vreo doişpe mii de euro. Iar dacă mai ai nevoie şi de piese la schimb, pentru că maşina e rară, proprietarul mai are încă două la pachet 😉

Dacă îţi place FIAT-ul, dă-mi un semn privat aici.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here