Paleții, de la ”furnica” logisticii, la obiecte de decor

Pot fi şi cumpăraţi la un preţ mic - între 10 și 20 de lei - întrucât se consideră că sunt obiecte uzate

0

Sunt foarte multe şantiere în care rămân nefolosite o grămadă de paleţi. Este ușor de găsit paleți din lemn pentru că puteți să-i găsiți pe drumurile județene în parcuri speciale semnalizate cu ”Cumpăr Paleți”. Este o treabă a camionagiilor, dar nu intenționăm acum să vedem dacă este vorba despre o mafie, ci vrem încercăm să găsim utilizări casnice ale acestor ”furnici” ale transportului de mărfuri. Deci, ce faci un niște paleți dacă îi ai la dispoziție?

Pot fi şi cumpăraţi la un preţ mic – între 10 și 20 de lei – întrucât se consideră că sunt obiecte uzate. Încă nu există un proiect coerent pentru reciclarea acestor paleţi, dar, adesea, ajung în sobă sau întgr-un grătar.

Însă o idee din ce în ce mai agreată de amatorii de DIY dar şi de designeri constă în utilizarea paleţilor în decorul de exterior şi interior.

Tips and tricks pentru un decor în stil Bohemiam Chic

Chiar dacă piesele de mobilier moderne sunt tentante şi uşor integrabile în decorurile actuale, potenţalul paleţilor nu poate fi ignorat. Cu ajutorul acestora se pot crea piese de mobilier deosebite şi perfect integrabile în orice decor. Asociate cu stilul rustic, vintage sau country chic, piesele de mobilier şi accesoriile realizate din paleţi se pot integra şi în alte tipuri de ambiente (modern, minimalist, clasic etc.).

Folosit din cele mai indepartate timpuri, lemnul este un material versatil, oferind multiple posibilitati de utilizare in decor. Persoanele care adoptă stilul eclectic în amenajarea locuinţei, se pot folosi de paleţi pentru a crea un decor original.

Rafturi decorative, lăzi de depozitare şi măsuţe de cafea

Aveţi nevoie de raft decorativ pentru camera de zi? V-ar fi utilă o cutie/ladă suplimentară pentru depozitare? Nu aveţi suficiente suporturi pentru ghivecele din balcon sau grădina? Toate aceste obiecte pot fi realizate din paleţi. În plus, dacă vă place să meşteriţi, puteţi crea astfel de piese de mobilier şi singuri, acasă.

Transformaţi o activitate creativă într-un hobby distractiv. De altfel, numeroşi designeri de obiect folosesc de câţiva ani buni paleţi pentru a realiza diferite piese sau accesorii pentru casă iar la importante târguri internaţionale (Ambiente, Tendence, etc) acestea sunt nelipsite.

Iată cateva utilizări ale paleţilor, cu rezultate surprinzator de frumoase şi atrăgatoare: cutii de depozitare pentru dornitor, măsuţă de cafea, etajere decorative, suport pentru bijuterii, poliţă bucatarie, suport pentru ghivece, blidar pentru farfurii, bancheta/comoda pentru depozitarea articole de îmbrăcăminte/încaltaminte şi accesoriilor (genţi, umbrele etc.), dulap pentru depozitarea revistelor, banchetă, ladă pentru depozitarea jucăriilor etc.

Case din paleți de lemn pentru copii

Iată  şi 3 modalităţi concrete de a integra paleţii în ambient.

Cadru pentru canapea

O canapea atipică, realizată din paleţi, va deveni punctul de atracţie al livingului. În plus, acest tip de canapea costă mai puţin decât una nouă, clasică.

Măsuţă de cafea

O măsuţă de cafea banală nu va atrage prea mult atenţia. Însă un model realizat din paleţi şi dotat cu spaţii de depozitare constituie un element de decor interesant, dar şi foarte practic.

Suport pentru flori

Cu ajutorul paleţilor se pot crea suporturi inedite pentru florile din balcon. Dacă decorul este natural şi degajat, suporturile din paleţi se vor integra perfect în “peisaj”.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here