Peach Fuzz, culoarea anului 2024

Institutul Pantone a ales culoarea anului pentru 2024, aceasta fiind o nuanţă de piersică

1

Pantone și-a dezvăluit culoarea anului pentru 2024 şi a anunţat-o în cadrul unui webinar care a avut loc astăzi. Peach Fuzz un bej-piersică moale despre care institutul, specializat pe teme de culoare, spune că este menită să întruchipeze “dorința noastră de a ne hrăni pe noi înșine și pe ceilalți”. Prin această alegere, Pantone a reuşit să îmbine mai multe tendinţe care începuseră deja să se dezvolte de ceva timp: inspiraţia din natură, nuanţele moi, suprafeţe şi obiecte plăcute la atingere şi care energizează.

Culoarea anului 2024: PANTONE 13-1023 Peach Fuzz

Inspirația din spatele nuanţei Peach Fuzz, ca şi al celei numite Apricot Crush, provine din dorința de a infuza creativitate și pozitivitate în viața noastră. Culoarea se inspiră din recolta bogată a naturii, amintind de fructele sărutate de soare care se găsesc în livezile înfloritoare. Strălucirea  fructului și bucuria pe care o aduce servesc ca o metaforă pentru îmbrățișarea noilor începuturi și experiențe vibrante. Acestea încapsulează esența creșterii, a vitalității și a entuziasmului de a îmbrățișa viitorul.

Culoarea de piersică, moda şi designul

 

De altfel, nuanțele de piersică au fost o parte integrantă a propunerilor caselor italiene de modă pentru sezonul primăvară-vară 2024, în special la Milano. Gucci, Jil Sander și Sportmax au dat tonul în acest sens. Nuanţele de piersică erau deasemenea anunţate încă la sezonul toamnă-iarnă 2023. La petrecerea de după Oscars Vanity Fair, Hilary Duff a purtat o rochie Dolce & Gabbana în nuanțe de piersică, inspirată din lenjerie. La scurt timp după aceasta, Uma Thurman a participat la Women Making History Awards într-o rochie din gabardină Prada în aceeași culoare.

Mari vedete au anticipat culoarea anului 2024

Nuanţa aleasă drept culoarea anului 2024 se potriveşte perfect pentru draperii zugrăvitul pereţilor, faianţă sau tapiţeriile de mobilier.

Aranjamente cu accesorii în culoarea anului 2024

Deasemenea şi în cazul decoraţiilor şi accesoriilor, cum sunt obiectele ceramice. Astfel că, fără îndoială, vom vedea în anul viitor decoruri care vor abunda în nuanţe de piersică.

 

 

 

un comentariu

  1. […] Pantone și-a dezvăluit culoarea anului pentru 2024 şi a anunţat-o în cadrul unui webinar care a avut loc astăzi. Peach Fuzz un bej-piersică moale despre care institutul, specializat pe teme de culoare, spune că este menită să întruchipeze “dorința noastră de a ne hrăni pe… Cititi mai multe aici: Peach Fuzz, culoarea anului 2024 […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here