Cum arată penthouse-ul unui miliardar din New York

0

Te-ai întrebat cum ar fi să locuiești într-un penthouse de aproape 1.700 de metri pătrați, la 90 de etaje deasupra orașului Manhattan? Cei mai mulți dintre noi doar visează la astfel de extravaganțe, însă nimic nu ne împiedică să facem o călătorie virtuală până în New York, unde firma ODA Architecture a semnat un proiect care pare desprins din povești.

Este vorba despre un penthouse cu 8 dormitoare și 12 băi, cu priveliște către East River, al cărui element esențial este spațiul cu obiecte de artă de la intrare. Pentru a completa design-ul magnific, proprietarii au adăugat o colecție impresionantă de capodopere ale unor artiști Impresioniști, dar și lucrări contemporane. Pictorului Salvador Dali îi este dedicat un lounge în care se află cinci dintre tablourile sale.

Penthouse are un candelabru realizat din cristale Swarovski

Locuința-mamut de 1.672 de metri pătrați mai include sală de teatru, piscină cu cascadă, lift privat, SPA, sală de sport, cramă care adăpostește 2.000 de sticle cu vin și multe alte dotări nedezvăluite de proprietari. Ceea ce mai știm, însă, este că baia soției strălucește la propriu datorită unui mozaic din perle vietnameze și a unui candelabru realizat din cristale Swarovski.

Fiecare element al duplexului care pare de neegalat a fost planificat cu atenție pentru a alcătui design-ul modern și minimalist dominat de culori neutre pe care îl vedeți în imagini. Eran Chen, arhitectul desemnat să se ocupe de proiect în urma unui concurs riguros, s-a concentrat pe conexiunea dintre peisajul urban și caracteristicile spațiului similar unei galerii de artă.

Casa cu elemente asiatice care îmbină marmura cu texturile delicate din bambus include și spații care oferă o interpretare modernă a stilului britanic. Spre exemplu, dormitoarele sunt concentrate în jurul unui biblioteci imense cu scări metalice atașate unor rafturi din lemn, unde proprietarii și-au amenajat spațiul de lucru. Imaginile sunt grăitoare și fără îndoială că nu vă vor dezamăgi.

 

Autor:

Alina Boicu

Surse foto:

architecturaldigest.com

home-designing.com

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here