Cum poţi să-ţi înfrumuseţezi grădina cu piatră poligonală

0

Încet, încet, zilele de primăvară devin mai călduroase, iar grădina va fi plină de flori. Pentru a pune în valoare locul preferat pentru relaxare, foloseşte piatra poligonală. Grădina ta se va transforma în ceva de vis, demnă de cataloagele de peisagistică. CasoTeca a stat de vorbă cu specialiştii de la magazinul Piatra Online şi îţi spune cum poţi să-ţi înfrumuseţezi grădina cu piatră poligonală.

Deşi pare că are un aspect de „ordine în dezordine”, piatra poligonală a fost utilizată încă din antichitate. De atunci şi până în zilele noastre, acest sistem de pavare a fost modernizat şi multiplicat. Astăzi, avem la dispoziţie o mulţime de variante, atât pentru interior, cât şi pentru exterior.

Cum poţi să-ţi înfrumuseţezi grădina cu piatră poligonală
Piatră naturală poligonală ardezie

Nu rebuie să te îngrijorezi! Piatra poligonală este un material durabil și rezistent şi va face față cu brio trecerii anilor, dar și ninsorilor, ploilor şi temperaturilor ridicate. În plus, piatra poligonală nu este doar rezistentă la ciclurile de îngheț-dezgheț, ci este și un bun izolator. Astfel, piatra poligonală va menține căldura în interior pe parcursul iernii și va păstra o atmosferă răcoroasă în timpul zilelor toride de vară.

Piatra poligonală este un produs versatil: se pot pava curțile, se pot realiza alei, dar se pot decora şi grădini.

„Piatra poligonală poate fi folosită atât la placare verticală, cât şi la placare orizontală, inclusiv la trepte. Cele mai căutate culori sunt cele crem, dar ca şi o noutate a acestui sezon sunt culorile puternice precum verde sau gri. Un produs recomandat la nivel internaţional de către arhitecti este rock face-ul. În cazul categoriei de piatră naturală poligonală, datorită montajului, mergem destul de mult în zona de aspect mediteranean pentru că în Grecia se foloseşte extrem de mult acest tip de piatră”, spune Mariana Brădescu, co-fondator Rock Star Construct.

Cum poţi să-ţi înfrumuseţezi grădina cu piatră poligonală
Piatră naturală poligonală Sikis

Trebuie să ţii cont însă de anumite sfaturi.

„Piatra poligonală nu se foloseşte în interior decât în cazuri speciale, altfel este un model de piatră recomandat doar pentru exterior. În interior nu se recomandă decât la stricta recomandare a arhitectului sau la stricta solicitare a clientului”, mai spune Mariana Brădescu,  Piatra Online.

Cum poţi să-ţi înfrumuseţezi grădina cu piatră poligonală
Piatră naturală Poligonală Sikis

Dacă te-am convins că piatra poligonală îţi oferă o frumuseţe şi un farmec aparte grădinii, atunci trebuie să mai ştii că majoritatea produselor de la magazinul  Piatra Online sunt în stoc, însă este recomandabil să se facă o comandă cu o săptămână, două înainte de termenul când ar trebui început şantierul. Şi asta pentru a te putea asigura că cei de la magazin se încadrează în termenul de care ai tu nevoie.

În plus, poţi solicita echipei Piatra Online livrarea într-o anumită zi. Trebuie doar să iei în calcul faptul că ai nevoie de ajutorul muncitorilor de pe şantierul tău pentru a putea descărca produsele.

 

Cum poţi să-ţi înfrumuseţezi grădina cu piatră poligonală
Piatra poligonala calcar decor Stone Yellow

„Piatra poligonală se montează cu rosturi, aşadar trebuie atrasă o atenţie deosebită la chituire. În mod normal, trebuie pusă la faţă, fără denivelări”, precizează Mariana Brădescu,  Piatra Online.

Dacă alegi piatra poligonală pentru grădină sau alei, şi de ce nu, chiar şi pentru pereţi, vei reuşi să transformi o grădină banală într-una de vis.

Cum poţi să-ţi înfrumuseţezi grădina cu piatră poligonală
Piatra poligonala calcar decor Stone Yellow

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here