Plăci ceramice care imită lemnul, metalul sau cimentul

1

Uită de gresia și faianța clasică! Dacă vrei să shimbi gresia şi faianţa din bucătărie, baie, hol sau chiar din camera de zi și vrei să aduci un plus valoare casei sau apartamentului, atunci orientează-te spre produse care imită lemnul, marmura sau cimentul. CasoTeca îți spune de unde poți cumpăra plăci ceramice care lemnul, metalul și cimentul.

Dacă nu vrei să pui în bucătărie parchet, dar vrei ca gresia să imite lemnul, sau pur si simplu vrei să ții pasul cu tendințele în materie de plăci ceramice, ai câteva soluții la dispoziție. Producătorii de plăci ceramice au venit pe piață cu tot felul de produse, salvatoare, în unele cazuri, dar și stilate pentru cei care doresc să abordeze o amenajare interioară diferită.

La sfârșitul anului trecut, la Bologna a avut loc una dintre cele mai importante expoziții din Europa în materie de plăci ceramice, care a reunit peste 100.000 de participanți. Producătorii din întreaga Europă înregistrează creșteri pentru cererea de plăci ceramice care imită lemnul sau piatra. Îți prezentăm mai jos care sunt tendințele pentru acest an. Chiar dacă la noi aceste tendințe ajung mai târziu, vei găsi pe piață produse care să îți satisfacă gusturile.

Stilul industrial

Fie că sunt plăci ceramice care imită oțelul, fierul, cuprul sau care imită diferite efecte ale cimentului, revoluția industrială continuă. Din ce în ce mai mulți arhitecți apreciază și își arată interesul pentru acest tip de produse, fapt ce ne-a încurajat să introducem în gama noastră plăci ceramice care să reflecte această tendință estetică, cu certitudinea că versatilitatea pe care o are acest material oferă excelente oportunități, spune Roberto Fabbri, președintele producătorului Italian ABK Group.

Plăci ceramice care imită lemnul, metalul sau cimentul

În România, găsești plăci ceramice care imită metalul și inoxul la KAI Ceramics, plăci cu dimensiuni de 50 x 50cm.

Plăci ceramice care imită lemnul, metalul sau cimentul
Gresie care imită inoxul de la KAI Ceramics
Plăci ceramice care imită lemnul, metalul sau cimentul
Gresie metal de la KAI Ceramics

Formate mari

Deși pentru italieni plăcile ceramice de mari dimensiuni nu sunt o noutate, producătorii continuă să abordeze modele cu dimensiuni cum nu s-au mai văzut până acum. Bucățile de plăci ceramice ce acoperă suprafețe mai mari sunt disponibile și în dimeniuni de la 1,5 la 3 metri. Alți producători pun la dispoziție și bucăți cu o lungime de 1,2 metri. Şi pe piaţa din România se găsesc plăci ceramice de dimeniuni mari, cu o lungime de 80 de centrimetri, spre exemplu.

Tonuri de gri

La expoziția de anul trecut s-a mai remarcat o tendință, de data aceasta una referitoare la culori. Tonurile de gri au devenit din ce în ce mai populare, deși acestea au fost dintotdeauna cel mai bun prieten al unui arhitect. Iar anul acesta, producătorii au venit cu mai multe modele care pornesc de la gri.

Prin intermediul celor de la Progetto Casa poţi comanda plăci ceramice cu diferite modele de gri. Iată mai jos un model interesant care ne-a atras atenţia.

Plăci ceramice care imită lemnul, metalul sau cimentul

Textura

Pereţii texturaţi sau tridimensionali continuă să fie în trend în ceea ce priveşte amenajarea  interioară. Mai mult ca oricând, producătorii experimentează dinamica suprafeţelor şi reuşesc să vină pe piaţă cu modele uimitoare. Un ajutor pentru ei îl reprezintă şi avansul tehnologic ceea ce le permite să vină cu profile asimetrice, ondulate sau cu valuri. Clienţii pot alege gresie  şi faianţă care imită lemnul carbonizat sau betonul spart cu ciocanul.

La magazinul Novambient am găsit o faianţă în relief, care imită lemnul, de la producătorul Aparici.

Plăci ceramice care imită lemnul, metalul sau cimentul
Faianţă care imită lemnul, în relief, de la Aparici

Cei de la iTiles by DS aduc la comandă plăci ceramice de la producătorii italieni. Iată mai jos câteva modele de plăci care imită lemnul foarte bine, produse de Ceramica Sant Agostino.

Plăci ceramice care imită lemnul, metalul sau cimentul
Placi ceramice de la Sant Agostino
Plăci ceramice care imită lemnul, metalul sau cimentul
Plăci ceramice de la Sant Agostino

Plăci ceramice care imită lemnul

Deşi în trecut  nu a fost atât de apreciată, gresia sau faianţa care imită lemnul au devenit o forţă în amenajările interioare. Deşi producţia de plăci ceramice care imită lemnul nu este nouă, ţelul producătorilor este să vină mereu cu eva unic şi nou pentru a atrage clienţii. Producătorii şi-au perfecţionat modelele, atât în ceea ce priveşte culoarea, cât şi textura.

Astfel, poţi alege gresie care imită parchetul, pentru bucătărie, de exemplu, sau faianţă ce imită textura lemnoasă pentru o baie cu un aer natural. Le găseşti la marile magazine de bricolaj.

Pentru un stil retro, la Cesarom găseşti plăci ceramice din colecţia Chateau care imită lemnul într-un mod deosebit.

Plăci ceramice care imită lemnul, metalul sau cimentul
Gresie care imită lemnul de la Cesarom

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here