Planta care îți îmbunătățește memoria. Ce beneficii are și despre ce plantă e vorba

0

Această plantă comună în bucătăriile noastre deține numeroase beneficii pentru memorie și contribuie la menținerea sănătății creierului. Experții de la Harvard au investigat îndeaproape această plantă, frecvent utilizată în prepararea diverselor feluri de mâncare. Iată concluziile la care au ajuns cercetătorii în urma studiilor lor.

Planta care îți îmbunătățește memoria

Ne dorim cu toții să ne îmbunătățim sau măcar să menținem agerimea mentală pe măsură ce îmbătrânim. De-a lungul vieții, fiecare persoană se confruntă cel puțin o dată cu dificultăți de memorie.

Poate fi un moment în bucătărie când uiți ce ai vrut să iei din frigider sau în timpul cumpărăturilor, când ai o listă întreagă în minte și uită să iei câteva articole. Aceste situații reprezintă doar câteva exemple dintr-o serie de experiențe similare.

Rozmarinul, planta care îți îmbunătățește memoria

Rozmarinul este o plantă pe care cu siguranță o poți găsi în bucătăria ta în acest moment. Este adesea utilizată pentru a îmbogăți gustul mâncărurilor. Cu toate acestea, beneficiile oferite de această plantă aromatică nu se limitează doar la aspectul gustativ.

S-a descoperit că rozmarinul ne poate ajuta să ne îmbunătățim memoria. Totuși, trebuie să ții cont de faptul că există o doză recomandată. Și nu vorbim aici de a mânca o cantitate mare de rozmarin, ci de a începe să îl introduci în unele mâncăruri treptat.

Descoperă și: Plante otrăvitoare pe care oricine le are în casă. Află cât de periculoase sunt

Potrivit experților, adăugarea rozmarinului în preparatele culinare sau utilizarea sa ca supliment alimentar poate contribui la îmbunătățirea memoriei. Uma Naidoo, de la Universitatea Harvard, a evidențiat într-un studiu faptul că rozmarinul poate fi benefic în îmbunătățirea și menținerea capacității noastre de memorare.

Pe scurt, atât utilizarea în preparatele culinare, cât și administrarea sub formă de supliment pot aduce beneficii semnificative memoriei noastre. Cu toate acestea, este important să nu exagerăm, deoarece excesul în orice aspect poate fi dăunător. Recomandarea este să consumăm rozmarinul cu măsură și moderație pentru a evita efectele negative.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here