Plante de interior care înfrumusețează casa și beneficiile acestora

1

Plantele de interior, alese corect, pot schimba drastic aspectul locuinței tale, conferind viață și culoare casei. Totodată, acestea vor avea efecte benefice de purificare a aerului, asigurându-ți un somn liniștit și o stare generală de bine. Plantele de interior pot fi de diverse forme, mărimi sau culori și pot aduce beneficii diverse. Așadar, există planta potrivită pentru fiecare dintre noi!

Substanțele chimice și praful lăsat de materialele de construcții de la lucrarea vecinului, plus soluțiile de igienizare sau odorizantele folosite pentru interior pot da aerului dintr-o locuință un grad ridicat de toxicitate. Plantele de interior absorb dioxidul de carbon și eliberează în aer oxigen. Cu ajutorul lor, scăpăm de chimicale periculoase din mediul interior, așa cum este formaldehida, un vapor care poate cauza probleme respiratorii și neurologice, precum și mai multe tipuri de cancer.

Citește și Află ce beneficii majore aduc plantele de interior

Dacă dorești să obții beneficii maxime de la plantele de interior, trebuie să le creezi condițiile necesare dezvoltării sănătoase. Lumina este esențială pentru plante, așadar trebuie să le așezi în locuri în care ești sigur că vor primi vizita regulată a soarelui.

Îndepărtarea frunzelor uscate, schimbarea pământului sau menținerea temperaturii adecvate sunt alți factori importanți care le mențin vigoarea și care le fac să îți aducă beneficii nemăsurate. Îți recomandăm să te interesezi de necesitățile plantei atunci când o achiziționezi, pentru a-i asigura longevitatea – cât de des are nevoie de apă, dacă preferă lumina sau locurile mai puțin luminate, ce temperatură îi este benefică etc.

Cactusul

Deși nu se află printre cele mai estetice plante de interior, cactusul este unul dintre fruntași în topul plantelor care reușesc o purificare rapidă și eficientă a aerului din încăperile în care viețuiesc. Cactusul filtrează eficient aerul, absorbind noxe și toxine, lucru esențial pentru respirarea unui aer curat.

Ficusul

Este una dintre cele mai populare plante de interior, însă rolul său nu este predominant decorativ. Acesta îmbunătățește rapid calitatea aerului din casa deoarece frunzele sale mari absorb unele dintre substanțe toxice periculoase pe care le regăsim în aerul din locuințe – benzenul, tricloretilena si formaldehida.

Aloe Vera

Este plante de interior despre care se spune că scurtează durata concediului medical. La rândul ei este o plantă care împrospătează aerul în încăperi. S-a observat că starea de sănătate a bolnavului care are în încăpere o plantă de Aloe Vera se îmbunătățește simțitor, pentru că frunzele cărnoase ale plantei împrospătează substanțial aerul în camera acestuia. Totodată, sucul de Aloe Vera, se poate folosi în aromaterapie pentru îmbunătățirea stării generale a pacienților.

Dracaena

Dracaena este o planta de interior des întâlnită în locuințe. Precum ficusul ea se dovedește un excelent purificator al aerului reușind să absoarbă în proporție de aproape 90%, substanțele nocive care periclitează sănătatea celor care le aleg drept companion.

Feriga

Feriga este o plantă de interior care atrage atenția datorită frumuseții aparte. Totuși principala ei calitate este aceea de a fi considerată un plămân verde al casei, planta care răspândește sănătate prin toți porii. Este un excelent purificator al aerului, dar contribuie și la sporirea din locuințe. Feriga de cameră este și un excelent protector împotriva radiațiilor emise de aparatura electrocasnică.

Azaleea

Azaleea are proprietatea de a purifica aerul dar este renumită pentru faptul ca absoarbe eficient amoniacul, produs degajat în aer din detergenți sau alte produse de curățare. Azaleea elimină și formaldehida si xylena, alte substanțe toxice frecvent răspândite în aerul din încăperi.

Busuiocul

Busuiocul este o plantă cunoscută în popor datorită faptului că reușește cu succes să combată migrenele. Acest lucru este posibil datorită substanțelor volatile conținute de frunzele proaspete ale plantei. Situat în categoria plantelor aromatice, busuiocul se bucură de o mare popularitate dovedindu-se de mare ajutor în creșterea puterii de concentrare.

Filodendronul

Filodendronul este o plantă ornamentală de interior care absoarbe substanțele toxice din aer dar ajută și la menținerea umidității constante în casă.

Iedera

Iedera este o altă plantă ornamentala de interior care contribuie eficient la împrospătarea și curățarea aerului de toxine. Substanțe periculoase precum benzenul, tricloretilena, toluenul sau formaldehida vor fi absorbite eficient și rapid de către această plantă binefăcătoare. Iedera este, de asemenea, un combatant al poluării electromagnetice, absorbind undele provocate de aparatura electronica si electrocasnica din casă.

Voalul miresii sau Clorofitum

Această plantă de interior se remarcă datorită faptului că absoarbe fumul de țigară din locuință. Este recunoscută pentru capacitatea sa extraordinară de a curăța aerul și de a neutraliza diverși poluanți prezenți in casele noastre.

un comentariu

  1. […] Când este timpul să amenajezi dormitorul, nu poți greși cu ceva verde. Plantele de casă nu adaugă doar culoare, contrast și atractivitate naturală, ci ajută și la purificarea aerului din dormitor. Chiar dacă nu ești un grădinar priceput, poți cultiva cu ușurință anumite plante care nu sunt „mofturoase”, precum Dracaena sau Crinul Păcii. Mai multe plante potrivite pentru interior poți găsi aici. […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here