Află ce beneficii majore aduc plantele de interior

0

Plantele de interior au efecte benefice de purificare a aerului, asigurându-ți un somn liniștit și o stare generală de bine. Totodată, creșterea plantelor în locuința proprie contribuie la ameliorarea simptomelor tulburărilor de respirație și la prevenirea instalării diverselor boli. Ele vor ajuta și la scurtarea perioadei de convalescență în caz de boală și chiar la protejarea de undele electromagnetice emise de aparatura electronică și electrocasnică. Află care sunt beneficiile majore ale plantelor de interior mai jos.

Plantele de interior îți influențează starea generală

Prezența plantelor de interior în casa ta are o contribuție imediată în ceea ce privește reducerea stresului, mărirea dozei de optimism, inducerea calmului și a liniștii în viața de zi cu zi. Starea de bine indusă de plantele de apartament este un fapt deja dovedit de studii intense. S-a demonstrat că pacienții care se recuperează în prezența plantelor cu flori o fac mult mai repede decât cei care stau închiși într-un spațiu monoton. Odată ce aceste plante îți încântă privirea, vei simți un nivel crescut de liniște care se traduce prin creșterea nivelului de fericire.

Plantele contribuie la reducerea cantității de dioxid de carbon

Am învățat încă din școala generală că plantele transformă dioxidul de carbon în oxigen. Acesta este principalul motiv pentru care plantele sunt capabile să ne aducă beneficiile enumerate mai sus. Odată cu introducerea lor în habitat se va îmbunătăți calitatea aerului rezultând contracararea efectelor negative ale poluării aerului domestic precum durerile de cap, senzațiile de amețeală, greutatea de a respira.

Plantele îți pot face creierul să lucreze mai eficient

O plantă prezentă în zona de lucru va diminua intensitatea efortului mental depus. Calitatea crescută a aerului expirat, dar și frumusețea naturală a unei plante, îți vor încărca bateriile și vor crește puterea de concentrare și a motivației, eliberând creierul de stresul acumulat și acordându-i momente de pauză binemeritate. Plantele cu flori din birouri vor ajuta la generarea de idei noi și la îmbunătățirea capacității de a rezolva probleme.

Plantele îmbunătățesc somnul

Dacă decizi să achiziționezi o lavandă ca plantă de cameră, una dintre cele mai recunoscute plante pentru mireasma ei puternică, trebuie să știi că aroma acesteia reduce pulsul și tensiunea arterială și, în final, induce starea de somnolență. Lavanda are același efect asupra bebelușilor pe care îi liniștește, prelungindu-le somnul. O altă plantă care ajută la îmbunătățirea somnului este gardenia. Aceasta se dovedește a fi la fel de eficientă în inducerea somnului precum somniferele.

Plantele de interior ca mijloc de tratament

Pe lângă faptul că ne aduce aer curat și că ne bucură simțul vizual sau olfactiv, o plantă de apartament poate fi folosită și intern pentru tratament într-o multitudine de afecțiuni, precum cele hepatice, anemii, ulcer sau imunitate scăzută. De notat, planta de interior va ajuta și la asimilarea nutrienților din hrană și din suplimentele alimentare.

Scapă de durerea de cap prin purificarea aerului din locuință

Utilizând un aranjament de plante de interior în locuință, vei garanta un plus de prospețime și aer curat în acest spațiu. S-a dovedit că puterea adusă de o singură planta la ghiveci este atât de mare încât, in 24 de ore, ea poate filtra până la 57% din aerul dintr-o încăpere. Aerul curat va scădea frecvența durerilor de cap cauzate de respirarea unui aer închis, stătut.

Plantele de apartament îmbunătățesc sănătatea mentală

Dacă ai momente în care te simți deprimat, taciturn și fără chef de viață, este momentul să faci un simplu pas pentru a-ți schimba starea mentală. Achiziționarea unor plante de interior care să te încânte prin coloritul florilor sau frunzelor, te va inspira și îți va ridica moralul. Noii prieteni se vor dezvolta alături de tine și, fără a avea nevoie de atenție sporită, vor da frumusețe și personalitate spațiului.

Folosește plantele de interior drept remediu împotriva răcelilor de sezon

Deși pare o afirmație lipsită de acoperire, există cercetări care au demonstrat eficiența plantelor de interior împotriva răcelii. Ele contribuie într-o mare proporție la vindecarea simptomelor răcelii, datorită creșterii nivelului de umiditate din aer și reducerii particulelor de praf din locuință, elemente care influențează negativ starea de sănătate.

Plantele de interior ajută la scăderea tensiunii arteriale

Un alt avantaj al prezenței plantelor în viața ta îl reprezintă scăderea tensiunii arteriale. Ele se comportă asemenea animalelor de companie, reducând semnificativ stresul și îndemnând persoanele din jur la zâmbet și poftă de viață.

Plantele de interior previn declanșarea alergiilor

Expunerea timpurie la plante de interior te va ajuta să dezvolți toleranță și imunitate la alergeni. Prezența lor funcționează precum o injecție pentru alergii, numai că reprezintă o alternativă naturală.

Plantele purifică aerul și neutralizează fumul de țigară

Se știe că țigările conțin un număr extrem de chimicale ce periclitează funcțiile vitale. Toate aceste substanțe prezente în locuințele în care se fumează vor fi eliminate mai ușor prin procurarea unor plante care, prin natura lor, se vor îngriji de acest proces. Prezența lor va echivala cu o purificare instantă a aerului, absorbirea noxelor din casă și diminuarea efectelor nocive ale fumului de țigară.

Plantele reglează nivelul de umiditate al locuinței

Trebuie să știi că umiditatea ridicată din mediul de lucru sau de acasă poate duce la apariția infecțiilor fungice, în timp ce umiditatea scăzută favorizează infecțiile virale. Este demonstrat de studii, nivelul umidității din interiorul casei trebuie să se situeze peste valoarea de 40%, altfel pot apărea o serie de probleme de sănătate. Aerul uscat poate fi combătut cu ajutorul unui umidificator, însă asta presupune costuri suplimentare, plus că nu vei obține seria de beneficii pe care o aduce prezența unei plante, un adevărat umidificator natural. Plantele de ghiveci se vor ocupa de toate problemele locuinței fără a solicita nimic în schimb.

Citește și Află care sunt cele mai puternice pietre și cristale pentru protecția casei tale

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here