Plante decorative care aduc ghinion acasă

1

În orice casă este bine să existe flori pentru că ele aduc energie și schimbă aspectul încăperilor. Cu toate astea, nu toate plantele aduc noroc, există și plante despre care se spune că aduc ghinion. În acest caz fie că vorbim despre superstiții, de legende sau de plante nocive din punct de vedere medical, există anumite plante pe care nu e bine să le păstrăm în casă aproape de noi, cu atât mai mult într-un spațiu închis. Pentru cei care le au deja în casă ar fi bine să le mute pe balcon sau într-un loc în care nu au contact zilnic cu ele.

Dacă doriți să achiziționați una nouă sau dacă aveți deja plante decorative în apartament este bine să vedeți dacă acestea se integrează în așa zisa categorie a plantelor ghinioniste, citind rândurile de mai jos.

Ficus
Una dintre cele mai cunoscute plante despre care se spune că aduce ghinion în casă. În credința populară se spune că aduce ghinion și boală, energii negative si ceartă în casă.

ficus

Sezonul reducerilor a cam trecut. Dar un tv Panasonic UltraHD curbat pe care l-am găsit pe eMAG are o reducere fabuloasă de 2250 lei. Vezi si tu despre ce vorba

 

Cale
Chiar dacă sunt frumoase şi ne impresionează la prima vedere, trebuie să știți că seva lor conţine oxalat de calciu, o substanţă periculoasă care poate fi fatală dacă este consumată. Se pune de asemenea că aceste plante sunt aducătoare de evenimente negative. Sunt populare în aranjamentele funerare datorită simbolului de înviere și renaștere, dar și pentru că florile rezistă între 7 și 10 zile.

 

cale

PUB:Pe elefant.ro ai si 80% reducere la unele produse de casă, vezi despre ce e vorba

Cactus
Legenda spune că ghinionul vine de la țepi și de la energiile negative pe care le emană cauzând astfel ghinion persoanelor care stau în apropiere. Bătrânii credeau chiar că dacă în casă locuiește o fată nemăritată, aceasta va rămâne fără partener atâta timp cât ține un cactus în casă.

cactus

 

Limba soacrei sau Dieffenbachia
Despre această plantă se spune că aduce ghinion, iar tulpina ei conține o substanță foarte otrăvitoare, deci nu e bine să o țineti în casă dacă aveti un copil mic sau animale de companie. Și totusi nu aduce ghinion în orice condiții, ci doar dacă este ținută într-o zonă mai întunecoasă și dacă este mișcată prea des.

Dieffenbachia compacta

 

Garoafe
În România se crede că garoafele, mai ales cele de culoare roșu aduc ghinion deoarece sunt asociate cu înmormântările. Se spune că această plantă atrage și energii negative, aducând ghinion persoanelor care stau în apropierea lor.

PUB:Pe elefant.ro ai si 80% reducere la unele produse de casă, vezi despre ce e vorba

garoafe

 

Leandru
O plantă foarte frumoasă care pare inofensivă este de fapt una dintre cele mai otrăvitoare plante, cultivate acasă. Toată planta este otravitoare, deci aveţi grijă să nu atingeţi florile sau frunzele. Conform unor studii se spune că un om poate muri după ce mănâncă mierea culeasă de albine de la florile acestei plante. Leandrul poate provoca probleme de inimă, proastă circulaţie, frisoane, atacuri cerebrale, comă şi chiar moarte, din această cauză probabil este asociat cu moartea și evenimente negative.

leandru

 

Asparagus
Asparagusul purifică aerul din încăpere și este o plantă decorativă spectaculoasă. Cu toate acestea, asparagusul este o plantă despre care se zice că atrage pagube materiale. Așa că, dacă aveți un asparagus, ar fi bine să vă țineți sub control dorinţa de a investi în grabă sume mari de bani, altfel belşugul se va risipi repede, aşa cum a venit.

asparagus

PUB:Pe elefant.ro ai si 80% reducere la unele produse de casă, vezi despre ce e vorba

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: ivydeleon.com, 99roots.com, buddelflinks-garten.de, ftd.com, global.rakuten.com,  kcaoii.com, asplashofvanilla.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here