Plante pe care le poţi păstra în baie

0

Să decorezi baia cu ajutorul plantelor nu este doar posibil, ci și un excelent mod de a înfrumuseța această parte a apartamentului. Băile sunt adesea mediul perfect pentru plantele tropicale de apartament. CasoTeca îți prezintă plante pe care le poţi păstra în baie

Lumina puțină și umiditatea ridicată sunt ideal pentru multe plante de apartament. Trebuie să fii atent/ă la câteva cerințe pe care le au plantele pe care le poți păstra în baie.

De exemplu, lumina. Cele  mai bune plante de pus în baie sunt cele care nu au nevoie de luminozitate intensă. Multe băi au ferestre mici sau chiar deloc. Chiar dacă plantele pot supraviețui cu lumină puțină, au nevoie totuși de un mic impuls. Asigură-te că folosești becuri fluorescente în baie, deoarece acestea produc lungimi de unde asemănătoare luminii naturale de care au nevoie.

plante baie

Unde le poți amplasa

Chiar dacă suprafața băii nu este foarte generoasă, să pui planele pur si simplu pe podea nu este o opțiune. Așa că, ar fi bine să le pui pe etajere sau pe suporturi agățate de tavan. Dacă ai fereastră la baie, atunci pune plantele pe pervaz. Vor avea astfel parte și de lumină naturală.

Plante pe care le poţi păstra în baie

Feriga este una dintre plantele care se potrivesc în baie. Feriga are nevoie de un mediu cu umiditate ridicată, iar lumina să nu cadă direct pe ea. Ai grijă ca pământul din ghiveci să nu fie uscat; de obicei ferigile mor tocmai din această cauză. Trebuie să uzi planta regulat, astfel îşi va pierde frunzele și chiar și din prospețime. În magazinele de la noi vei găsi diferite tipuri de ferigi, iar prețul pornește de la 12 lei.

Plante pe care le poţi păstra în baie
Plante pe care le poţi păstra în baie

Timp de mai multe generații, filodendronul a fost planta vedetă folosită în amenajările interiorare. Planta este ușor de îngrijit și dacă ești atent/ă la ce semnale îți transmite atunci vei știi exact de ce are nevoie. Amplasează planta într-un loc luminos, dar ai grijă ca razele soarelui să nu cadă direct pe plantă. E normal ca frunzele mai vechi să se îngălbenească, însă, dacă mai multe frunze prind aceeași culoare în același timp, înseamnă că a stat prea mult la soare. Filodendronul trebuie udat regulat, iar dacă frunzele cad, înseamnă că primește prea multă sau prea puțină apă. Poți folosi în baie filodendronul care se cațără sau cel care stă în ghiveci. Cu siguranță vei găsi la rude astfel de plante sau poți să le cumperi din magazin.

Plante pe care le poţi păstra în baie
Plante pe care le poţi păstra în baie

O altă plantă care se potrivește mediului umed din baie este pana cocoșului (aspidistra elatior). Perenă și lipsită de tulpină, această plantă preferă locurile umbrite, așa că absența unei ferestre nu e o problemă , însă trebuie udată moderat.

pana cocosului

Planta paianjen (chlorophytum comosum) nu doar că purifică aerul, dar nu are nevoie de îngrijiri speciale. Planta nu are nevoie de lumina directă a soarelui, altfel frunzele se vor usca. Trebuie udată regulat, iar pentru că e o plantă curgătoare, cel mai bine este să amplasezi ghiveciul pe un suport fixat în perete sau să-l pui pe un raft.

planta paianjen

Da, poți decora baia cu ajutorul orhideelor! Sunt plante care te vor duce cu gândul la un SPA, chiar la tine acasă. Le găsești la magazine în diferite culori și mărimi. Poţi folosi orhidee dacă ai fereastră la baie, şi asta pentru că plantele au nevoie de lumină, dar nu directă. Lipsa luminii duce la dispariţia florilor. Iar dacă îi oferi umiditate şi lumină suficiente, dar nu mai înfloreşte, atunci trebuie să îi schimbi ghiveciul şi să o replantezi.

orhidee

O altă plantă care se potriveşte în baie este bambusul norocos, folosit la decorarea interioră. Cea mai bună lumină pentru această plantă este cea indirectă şi poate fi crescută fără pământ în apă. În plus, se foloseşte şi în amenajările feng shui şi nu degeaba e considerată o plantă aducătoare de noroc.

banbus

Pe numele popular iedera dracului, aceste plante din genul Photos rezistă la lumină puţină, însă dacă nu primeşte îndeajuns, frunzele se vor ofili. Speciile cu frunzele pătate cu alb sunt spectaculoase şi partea bună este că e o plantă căărătoare şi poţi să o amplasezi pe perete.

iedera dracului

Crinul păcii, aşa cum este numit popular, face parte din familia Araceae şi provine din America Centrală. Planta are o vegetaţie permanentă şi înfloreşte primăvara, fiind potrivită pentru mediul din baie. Una dintre cele mai frecvente greşeli este dacă uzi planta în abundenţă. Aceasta poate face faţă cu brio dacă ai uitat să o uzi câteva zile.

crin

Zamioculcas zamifolia sau planta ZZ, cum mai este numită, este o plantă exotică din care se adaptează la diverse condiții climaterice. Îi place lumina, însă nici locurile mai umbrite nu o deranjează. Iar când vine vorba de udat, nu are nevoie de prea multă apă pentru că se folosește de rezervele din bulbul suculent din care crește.

zz

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here