Plante rezistente, care nu au nevoie de multă îngrijire

0

Dacă îți plac plantele, dar nu ai prea mult timp să te ocupi de ele pentru că necesită prea multă atenție, echipa CasoTeca a selectat pentru tine câteva plante rezistente, care nu au nevoie de multă îngrijire, și pe care le poți cumpăra din magazine. Oricât ai fi de nepriceput/ă, aceste plante vor rezista și cu mai puțină apă sau lumină.

La fel ca ananasul, bromelia face parte din familia Bromeliaceae, originară din America Centrală și de Sud. Bromelia produce pui sau muguri laterali, care vor înlocui planta, la fel ca ananasul. Temperatura ideală pentru această plantă este de 21 de grade Celsius și ai grijă să o ferești de curenții reci. Prețul pentru o astfel de plantă rezistentă este de circa 15 lei.

bromelia

Aspidistra elatior, pe numele ei științific, sau pana cosoșului, pe numele ei popular, trăiește în cele mai grele condiții. Este o plantă rezistentă care poate crește și în camerele unde nu este prea multă lumină, la temperaturi variate, dar nu la îngheț. Dacă ai uitat să o uzi, nu e nicio problemă. Această plantă rezistentă nu are nevoie de prea multă apă.

apidistra

Adusă din Madagascar, planta kalanchoe este o altă plantă rezistentă ce merge de minune în apartament și nu are nevoie de multă îngrijire. Temepratura ideală este între 20 și 25 de grade Celsius, dar înflorește chiar și iarna, dacă temeperatura este de cel puțin 15 grade Celsius. Iar culorile florilor pot fi violet, roșu sau portocaliu. Prețul este de circa 13 lei.

SONY DSC

Numită oficial beaucarnea recurvata, această plantă rezistentă seamănă cu un mic palmier, care adoră lumina. Nu trebuie să o udați prea mult pentru că își folosește rezervele de apă. Prețul este de circa 40 de lei pentru plantele mici.

beaucarnea

Orhideea phalaenopsis este mai puțin pretențioasă decât surorile sale. Originară din țările tropicale din Asia, această orhidee preferă lumina slabă, însă are nevoie de umiditate. Specialiștii spun că planta trebuie udată o dată pe săptămână, și spre deosebire de alte plante rezistente, aceasta produce flori foarte frumoase. Prețul este de circa 25 de lei.

orhidee

Zamioculcas zamifolia sau planta ZZ, cum mai este numită, este o plantă exotică din care se adaptează la diverse condiții climaterice. Îi place lumina, însă nici locurile mai umbrite nu o deranjează. Iar când vine vorba de udat, nu are nevoie de prea multă apă pentru că se folosește de rezervele din bulbul suculent din care crește.

zz

 Sursa foto: HouseBeautiful

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here