Pregătiţi acum grădina pentru la vară!

Primăvara este momentul perfect pentru a vă pregăti curtea sau grădina pentru lunile mai calde care urmează

1
Cu o planificare și o pregătire atentă, puteţi transforma spațiul exterior al casei într-o oază frumoasă.
Cu o planificare și o pregătire atentă, puteţi transforma spațiul exterior al casei într-o oază frumoasă.

Câteva sfaturi practice pentru a vă pregăti acum grădina vă vor ajuta să creați un spațiu în aer liber frumos și înfloritor de care vă puteți bucura pe tot parcursul sezonului cald.

 

1.Cunoaşte prognoza vremii.. Acum trei săptămâni erau 20 de grade și eram gata să ieşim în curte și să lucrăm. Dar pur și simplu era prea devreme și probabil că va veni un îngheț. Cam aşa s-a şi întâmplat. Chiar dacă nu şi în Capitală. Dar şi aici vremea a fost rece şi durează de ceva timp când nu mai sunt zile însorite. În schimb, sunt nori, plouă des, e umezeală iar dimineţile sunt reci.

Munca în curte poate fi o muncă grea.Este necesar să cunoașteți momentul în care vremea din zona dvs. este de obicei trecută de un posibil îngheț.

Înlăturarea resturilor şi ierbii moarte care aduce dăunători
Înlăturarea resturilor şi ierbii moarte care aduce dăunător

2 Înlăturaţi iarba uscată şi resturile.Când iarba este uscată, înlăturaţi pe cea  moartă rămasă din iarnă. Acest lucru va ajuta gazonul să rămână sănătos prin îndepărtarea resturilor și a ierbii moarte care cauzează boli și aduce dăunătorii. Vă ajută deasemenea să tăiați gazonul scurt.

 

  1. Distrugeţi buruienile din gazon şi paturile de flori. Un sfat rapid este să alegeți un ierbicid care să nu omoare iarba. Acest lucru vă va reduce timpul de așteptare pentru a face următorii pași, dar aveţi grijă să urmați instrucțiunile de pe sticla de ierbicid.

 

  1. Aerați gazonul Acest lucru oferă gazonului spațiu de respirație pentru nutrienți. Vremea de iarnă poate tinde să împacheteze gazonul, astfel încât aerisirea permite semințelor și nutrienților să pătrundă în sol. Dacă aveți o peluză mică puteţi face acest lucru manual.

 

  1. Testați solul și fertilizați în consecință Trebuie să testaţi solul și să adăugaţi nutrienții de care are nevoie. Încercați să evitați să faceți acest lucru chiar înainte de o ploaie puternică, deoarece aceasta poate spăla totul și inversa munca grea.
Supraînsămânţarea va umple golurile din gazon
Supraînsămânţarea va umple golurile din gazon
  1. Însămânţaţi şi udați bine gazonul Supraînsămânțarea va umple golurile și va oferi acel aspect gros de gazon. Este de sperat ca ploile din aprilie să ajute la udare. Supraînsămânțarea este diferită de însămânțarea unui gazon nou care trebuie făcută toamna.

 

  1. Tundeți plantele perene și arbuștii care încep să înflorească și să crească. Există ghiduri despre când și cum să tăiați.

 

  1. Mulcii ajută la păstrarea umidităţii în sol.
Plantarea de plante anuale sau  potrivite pentru sezon
Plantarea de plante anuale sau potrivite pentru sezon
  1. Plantați plante anuale sau potrivite pentru sezon. Cel mai bine este să faceţi cea mai mare parte a plantării peisajului în toamnă, dar există o mulțime de plante pe care le puteţi planta acum. Nu așteptați prea mult. Plantarea în vara fierbinte va îngreuna planta să prindă rădăcini.
Amenajarea de locuri în grădină pentru folosirea lor pe timpul sezonului cald
Amenajarea de locuri în grădină pentru folosirea lor pe timpul sezonului cald
  1. Amenajaţi diverse locuri Vremea de primăvară nu este încă prea caldă și dacă puteți găsi ceva timp între ploi, pregătirea unor locuri/zone pentru a fi folosite în vremea de vară poate fi un proiect distractiv în primăvară. Este distractiv şi sănătos să fiţi pe afară pe măsură ce vremea se încălzește, așa că distraţi-vă şi pregătiţi curtea şi grădina!

 

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here