Premiile Elle Decoration: Cei mai buni arhitecţi şi designeri

0

Revista Elle Decoration România a decernat premiile pentru cei mai buni designeri şi arhitecţi. Şi CasoTeca ţi-a prezentat proiectele înscrise în trei dintre cele patru categorii de concurs. Iată care sunt proiectele câştigătoare de anul acesta. Premiile Elle Decoration: Cei mai buni arhitecţi şi designeri.

Premiul pentru cea mai bună amenajare de birou de companie  a mers la Mânadelucru. Iată mai jos cum arată proiectul.

Premiul pentru cea mai bună amenajare a unui spaţiu public a mers la Sabin Dumitriu, Adrian Cancer-Zeana, Ioan Vladescu, Andrei Palita, cei care s-au ocupat de amenajare licrăriei Cărtureşti Carusel. Clădirea este situată în centrul vechi al Bucureştiului şi are o istorie lungă şi complicată. Şi-a început existenţă la sfârşitul secolului 19 ca sediu de bancă, între 1950 şi 1990 a găzduit un magazin de îmbrăcăminte, iar ulterior a fost abandonată. Acum a recăpătat viaţă ca librărie. Ne-am raportat la cladire ca la un element permanent si la interventia noastra ca un fragment din istoria sa. S-a creat o formă organică fluidă care şerpuieşte printre elementele structurale existente, se retrage în spatele stâlpilor şi se extinde în spaţiile dintre aceştia.

Premiul pentru cea mai bună amenajare a unei locuinte private – Eclectico Apartment a fost adjudecat de Ezzo Design. Suntem într-un apartament de 120 de mp dintr-un bloc nou din Timișoara. Lumina retro, melancolică a fotografiilor ne introduce discret într-un scenariu eclectic unde nu numai amenajarea, dar și cea mai mare parte a pieselor sunt semnate de echipa Ezzo Design. Canapeaua, măsuțele, lampadarul vintage, din MDF vopsit negru, consola dinspre hol au fost toate realizate pe comandă, după desenele designerilor. Aplicele sunt și ele o creație spontană, ingenioasă, cu becuri Edison.

Iar premiul pentru cel mai bun design de obiect a fost luat de Dumitrache Mihai, Decu Maria, care au creat Flip, un taburet cu funcţie şi de noptieră.

Sursa foto: Elle Decoration

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here