Proiect pentru acasă: proiectarea grădinii sau a terasei

2

Rapid vin zilele cu soare și căldură, iar cu acestea sosesc și după-amiezile relaxante când puteți face un grătar sau doar să vă distrați puțin în aer liber. Dacă v-ați dorit acest lucru, dar pur și simplu nu aveți o zonă de spațiu deschis atrăgătoare în care să vă petreceți timpul liber, iată câteva sfaturi de decorare pentru a crea un spațiu plăcut.

Mai întâi trebuie să decideți pentru ce doriți să utilizați acest spațiu. Dacă aveți în plan doar o zonă ce include grătarul și distracția împreună cu oaspeții, atunci veți avea nevoie de o grădină suficient de mare pentru a face loc mobilei. De nelipsit, desigur este grătarul, care ar fi piesa central a zonei, o masă încăpătoare de lemn și scaunele decorate cu perne confortabile, neutre ca și culoare. Materialele naturale sunt cele care trebuie să iasă în evidență, aveți o mare varietate de opțiuni în materie de construcții, de la pavele, cărămidă sau piatră naturală. Pe de altă parte, ați putea dori să creați o grădină, doar pentru a vă bucura de flori și alte plante.

Cărămida este o alegere extrem de populară, în parte deoarece este disponibilă acum într-o varietate de culori. Caramida este o variant bună pentru zonele cu temperaturi sezoniere variabile, deoarece rezistă la îngheț și crăpături. În general este cea mai puțin costisitoare opțiune.

Pavelele sunt o altă alegere excelentă atunci când vine vorba de un material de terasă. Acestea sunt fabricate de obicei din beton sau lut și sunt disponibile în diferite dimensiuni, culori și forme. Pavelele sunt disponibile pe scară largă, relativ ieftine, iar instalarea lor este simplă.

Piatra este piesa de rezistentă a anului 2021, dar este printre cele mai scumpe alegeri. Un loc amenajat în aer liber din piatră este ecologic și oferă un aspect natural de lux, cu o suprafață interesantă, oarecum inegală.

Amintiți-vă că, deși fiecare dintre aceste materiale au propriile beneficii unice, există și alți factori care vă pot influența decizia. Încercați să lucrați cu spațiul într-un mod natural. De exemplu, o zonă de pavele care se termină brusc la marginea gazonului poate părea inestetică. Folosirea materialelor precum nisipul vă ajută la trecerea de la un element de proiectare la altul.

Dacă nu doriți o zonă de petrecere, o altă idee este crearea unei zone intime Veți dori un spațiu mic, restrâns pentru a discuta cu prietenii sau pentru a citi o carte. Dacă spațiul nu vă permite, o modalitate simplă de a decora este o canapea și o masă de cafea.

sursa foto: pixabay.com, pinterest.com

Trei cărți pe care nu le poți lăsa din mână

2 comentarii

  1. Cred că Pandemia ne-a determinat să ne gândim puțin mai serios la siguranța noastră și la confortul de acasă, inclusiv de pe terasă.
    Este foarte frumos ce e expus în articol.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here