Studioul de arhitectură Mano de Santo și KMZero, Open Innovation Hub, parte a grupului Martinez, a realizat proiectul Punta de Mar, o platformă plutitoare cu design arhitectural minimalist, unic în Spania care este atât funcțional, cât și cu respect față de mediul înconjurător. Cu acest proiect se intenţionează ca turismul experimental să fie dus la un alt nivel, prototipul find deja amplasat în Clubul Nautico din Denia, în Marea Mediterană. Realizată cu deschideri mari, platforma foloseşte ca soluţie constructivă sticla de calitate înaltă iar în acest sens a fost aleasă cea propusă de Guardian Glass.
„Am ales Guardian Glass pentru acest proiect”, afirmă Frances de Paula García, arhitect la Mano de Santo, „deoarece compania oferă cea mai eficientă sticlă. Având în vedere caracteristicile acestui proiect, acolo unde era necesar să rezolvăm cerințe extreme, am căutat excelență. Un alt aspect important este faptul că am reușit să ne bazăm pe suportul lor tehnic.”
Ca o completare a sticlei în acest proiect s-au folosit închiderile glisante, care permit deschiderea maximă a ușilor și ferestrelor. De asemenea, utilizarea unor profile de aluminiu înguste permit imagini panoramice și maximizarea luminii naturale.
Pavilionul are o suprafață totală de 74mp și este conceput pentru două persoane. Se întinde pe două etaje, cu un design și echipamente minimaliste. Primul etaj de 40 metri pătrați este prevăzut cu un salon cu baie proprie și o terasă privată care servește ca o extensie a spațiului interior. Etajul al doilea de 34 mp este o punte de relaxare, o zonă concepută pentru destindere. Ambele spații sunt iluminate și dispun de muzică pe fundal.
Iluminarea în Punta de Mar reproduce lumina naturală din exterior în interior adică pe măsură ce ziua evoluează, lumina își schimbă tonul, imitând astfel variațiile luminii naturale.
Atât pentru exterior cât şi pentru interior s-a mers pe ideea amenajării unei case în stil modern minimalist dar, în acelaşi timp, confortabil şi cosy. Avantajul este că pardoseala tip dec de la interior se continuă şi în exterior întocmai ca şi în cazul unei terase de la o casă obişnuită iar perspectiva nesfârşită a apei este superbă, atât din interior cât şi din exterior. Se foloseşte un mobilier uşor tip in-out şi multufuncţional.
Punta de Mar este o structură modulară care se integrează bine cu împrejurimile și utilizează materiale cu impact redus asupra mediului. Structura poate fi oferită pe loc. Pentru că este tractabilă pe apă și ușor de transportat pe șosea, platforma plutitoare poate fi relocată în diferite peisaje naturale sau în regiuni care pot fi marine sau hoteluri private pe plajă, astfel încât să ofere oaspeților experiențe unice și exclusiviste.
[…] Studioul de arhitectură Mano de Santo și KMZero, Open Innovation Hub, parte a grupului Martinez, a realizat proiectul Punta de Mar, o platformă plutitoare cu design arhitectural minimalist, unic în Spania care este atât funcțional, cât și cu respect față de mediul înconjurător. Cu acest… Cititi mai multe aici: Punta de Mar, o casă plutitoare […]