Racordarea la rețeaua de gaze este gratuită

1

Racordarea la rețeaua de gaze este gratuită. Proprietarii de locuințe care nu sunt racordate la rețeaua de gaze pot depune cerere de branşare și vor plăti doar instalația internă, de la contor în casă. Peste jumătate din gospodăriile din România sunt în această situație.

Măsura îi va scăpa de grija buteliei și a lemnelor de foc, dar ne va afecta pe noi toți, consumatorii. Reprezentanții companiilor de utilități spun că este sigură creșterea prețului de distribuție a gazelor.

Cheltuielile cu montarea țevilor de gaze până la limita de proprietate, unde va fi pus contorul, vor fi suportate de companiile de distribuție. Dar cele cu instalația din incintă le vor reveni proprietarilor.

Din momentul obținerii autorizației de construcție, racordarea va trebui făcută în cel mult trei luni.

Viessmann: dacă ai gaze la poartă, atunci nu ezita să foloseşti o centrală pe gaz

Autoritățile vor astfel să încurajeze consumul de gaze.

Dar companiile de utilități vor să-și recupereze investiția și o vor face, cel mai probabil, prin mărirea tarifelor de distribuție pentru toți clienții.

Multe localități nu pot beneficia însă de această facilitate pentru că nu sunt racordate nici măcar la conductele magistrale de gaze.

Sătenii din comuna buzoiana Mărăcineni așteaptă de zeci de ani să scape de povara încălzirii cu lemne. Anul acesta, în comună vor ajunge, în sfârșit, gazele naturale.

Mai puțin de jumătate dintre gospodării sunt racordate acum la rețeaua de gaze. Asta în condițiile în care România este unul dintre cei mai mari producători de gaze naturale din Uniunea Europeană.

Vezi și Supravieţuitorii din Colectiv vor avea plătite cheltuielile spitalicești pe toată durata vieții

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here