Umidificatoarele și purificatoarele cu ioni, cele mai eficiente în lupta cu COVID-19

Este cu atât mai eficient un purificator de aer care poate elibera în cameră sau în sala de clasă și ioni negativi și pozitivi

5

Umidificatoarele și purificatoarele cu ioni, cele mai eficiente în lupta cu COVID-19. Grupul de cercetare Riken şi Kobe University cu ajutorul supercomputerului japonez Fugaku a arătat că umiditatea din interior are un impact important asupra dispersării particulelor de virus sau a bacteriilor. Savanții au demonstrat riscuri majore de contaminare în spaţiile neventilate, cu aer uscat.

Acum este dovedit științific că umidificatoarele pot fi utile în prevenirea răspândiri virusului ca o alternativă la aerisire în momentele în care aceasta nu e posibilă.

Este cu atât mai eficient un purificator de aer care poate elibera în cameră sau în sala de clasă și ioni negativi și pozitivi. Un astfel de purificator, cu capacitate de umidificare, dar și cu tehnologie de ioni este plasmaclusterul de la Sharp.

Vezi aici cele mai eficiente purificatoare de la Sharp

Cercetătorii au modelat cu ajutorul supercomputerului japonez Fugaku emisia şi circulaţia particulelor de virus într-o varietate de medii închise. Ei au descoperit că o umiditate a aerului de sub 30% a favorizat un volum dublu de aerosoli virali faţă de niveluri ale umidităţii de 60% sau mai mari.

Alte rezultate ale cercetătorilor în urma unor simulări au arătat că oamenii care stau unii lângă alţii la o masă au riscuri mai mari de contaminare decât cei aşezaţi faţă în faţă.

 

Vezi și În Norvegia vaccinul împotriva COVID-19 va ajunge gratuit la cetățeni

 

După mai multe luni de semnalări ale experţilor privind transmiterea noului coronavirus SARS-CoV prin aerosoli, Centrele de Prevenţie şi Control al Bolilor şi-au revizuit recomandările în această privinţă, admiţând că virusul rămâne suspendat în aer mai multe ore.

Echipa de cercetare de la Riken coordonată de Makoto Tsubokura a făcut anterior simulări ale condiţiilor de contagiune din trenuri, spaţii de lucru şi săli de clasă. Ei au arătat că aerisirea trenurilor creşte nivelul de ventilaţie de două, trei ori scăzând concentraţia de microbi ambientali.

Vezi și Studiu japonez: Particulele de coronavirus din aer, eliminate de Plasmacluster, tehnologia anti-coronavirus

5 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here