Recomandarea specialistului – Avantajele soluţiei de izolare cu spumă poliuretanică

3

Importanţa izolaţiei termice şi fonice este în continuă creştere, iar decizia trebuie luată în considerare încă din timpul proiectării. Pe piaţă există în prezent o multitudine de soluţii de izolare, pentru fiecare prezentându-se mai multe avantaje specifice, astfel încât beneficiarului îi este dificil să aleagă.

Pentru o decizie corectă şi în cunoştinţă de cauză, ne-am adresat unui specialist reputat, Ing. Lăcămioara Macarie, specialist izolaţii profesionale termice, hidro, fono (email: contact@genida-ab.ro).

Recomandarea acesteia este cea a izolaţiilor cu spumă poliuretanică, specialistul prezentându-ne avantajele care rezidă în urma aplicării acestei soluţii profesionale. În momentul în care s-a decis asupra materialelor şi soluţiilor tehnice care vor fi folosite la construcţia casei, în vederea obţinerii unei eficienţe energetice superioare i se va putea calcula şi ce fel de izolaţie este necesară.

Izolaţii cu spumă poliuretanică

Datorită avantajelor nete pe care le prezintă, precum şi rezultatelor excelente obţinute în proiectele în care au fost folosite, izolaţiile cu spumă poliuretanică au devenit de câţiva ani materialul şi soluţia de eficienţă energetică preferată de constructori, arhitecţi, specialişti şi proprietari de case din întreaga lume.

Această soluţie tehnică profesională este utilizată în aplicaţii rezidenţiale, comerciale şi industriale, ca o aplicaţie inovatoare şi versatilă în domeniul construcţiilor. Printre avantajele principale pe care le prezintă, pe lângă performanţele superioare de izolare, trebuie menţionată greutatea specifică mică, ce nu conduce la încărcarea semnificativă a structurii de rezistenţă, uşurinţa aplicării şi etanşeitatea perfectă care este asigurată. Pentru a releva şi alte avantaje, ne vom referi la o soluţie specifică, şi anume materialele GENIDA AB.

Recomandarea specialistului – Avantajele soluţiei de izolare cu spumă poliuretanică

Cum funcţionează?

Spre deosebire de izolaţiile cu vată minerală sau fibră de sticlă, vată bazaltică, celuloză sau alte produse obişnuite de umplutură, produsele menţionate pot fi aplicate cu mare precizie aproape oriunde, cu scopul de a umple complet golurile şi spaţiile cu un produs omogen, compact şi cu efect de lungă durată. Este asigurată atât izolarea termică şi fonică, precum şi hidro.

Execuţia este făcută de personal specializat şi calificat în operaţiuni care necesită expertiză şi experienţă practică în şantier. Nu mai puţin important este faptul că materiile prime folosite sunt certificate şi acreditate de institute europene, de laboratoare cu renume, fapt care constituie un avantaj enorm pentru calitatea produselor GENIDA AB.

Cel mai rapid termosistem constructiv de izolaţii termo-fono-hidro

Izolaţiile cu spumă poliuretanică sunt cele mai performante soluţii tehnice şi prezintă o viteză de execuţie deosebită, putându-se lesne lucra 1.000 – 2.000 mp pe zi. Comparativ cu toate materialele de izolare din domeniu, spuma poliuretanică rigidă pulverizată profesional asigură cel mai mare indice de izolare (R=7/inch), rezultând o barieră permanentă împotriva pierderilor fluxului de aer rece şi cald. S-a constatat că prin aplicarea acestei tehnologii inovative se asigură o protecţie fonică şi acustică îmbunătăţită cu 20-62 db.

Deoarece prezintă o conductivitate termică scăzută (0020 – 024 W/mk), izolaţia cu spumă poliuretanică are cea mai mică grosime, iar structura sa chimică o face foarte rezistentă la mediile agresive, acide, alcaline, uleiuri, combustibili, la poluarea biologică fiind adesea şi rezistentă la solvenţi. În schimb, este permeabilă la vapori.

Caracteristicile sale de izolare se combină cu o rezistenţă mecanică bună, astfel încât joacă un rol foarte important în procesul de constructie, precum şi în menținerea stabilităţii în timpul utilizării sale. Are un conţinut ridicat de celule închise (peste 90%), asigurând astfel o izolaţie foarte bună pe o gamă largă de temperaturi (100 grade C la 120 grade C ).

Având un grad de ardere B-2 în conformitate cu norma DIN 4102, spuma poliuretanică îndeplineşte reglementările în vigoare în industria construcţiilor, şi anume cea mai importantă – rezistenţa la foc. Spuma poliuretanică poate fi folosită cu uşurinţă pe orice suprafaţă curată şi uscată (polistiren, beton, cărămidă, panouri OSB, foi de metal etc.) şi se poate turna şi modela în diferite forme în matriţe speciale.

Mai multe informaţii: www.genida-ab.ro 

3 comentarii

  1. […] Importanţa izolaţiei termice şi fonice este în continuă creştere, iar decizia trebuie luată în considerare încă din timpul proiectării. Pe piaţă există în prezent o multitudine de soluţii de izolare, pentru fiecare prezentându-se mai multe avantaje specifice, astfel încât beneficiarului îi este dificil să aleagă.… Cititi mai multe aici: Recomandarea specialistului – Avantajele soluţiei de izolare cu spumă poliuretanică […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here