Casa perfectă- “Trăiește cum ai chef”

1
DAS HAUS - Interiors on Stage, Studio Truly Truly - Ein Haus in dem die Grenzen verwischen

La târgul IMM de la Koln, proiectul Das Haus – Interior on Stage a fost încredințat designerilor Kate și Joel Booy de la studioul Trully Trully. Viziunea personală a casei contemporane pe care au proiectat-o pentru această expoziție se numește “Trăiește cum ai chef”, este un concept organic și fluid ce are în centru bucătăria, ca loc de reuniune a întregii familii.

Casa perfectă- “Trăiește cum ai chef”

Proiectul Das Haus 2019 simulează o casă fără pereţi interiori, cu 4 zone care fuzionează, între ele distingându-se una de retragere, alta de seninătate precum şi cea activă. Scopul declarat este de a crea un spaţiu de locuit destul de flexibil pentru a suporta modificările în stilul de viaţă al locatarilor şi de a se adapta permanent nevoilor acestora.

Casa este modernă dar, în acelaşi timp, delicată şi stilată. Are şi o doză de mister, perdelele şi draperiile acţionând ca un camuflaj pentru interior. Organizarea casei se bazează pe fluiditate, nefiind o separare strictă între living, spaţiu de lucru sau dormitor. Aceasta se face cu draperii drepte şi opace. Bucătăria este în centru, un spaţiu al bucuriei, focusul nefiind pe eficienţă ci pe ideea de a fi împreună.

Casa perfectă- “Trăiește cum ai chef”

Deşi are o înfăţişare solidă (realizată din oţel şi plăci ceramice elegante), materialele şi culorile alese dau o notă cosy întregii instalaţii de bucătărie. Pregătirea, gătitul şi servitul sunt separate iar întreaga organizare a bucătăriei invită la gândirea propriului flux. Frigiderul şi dulapul sunt ascunse în perete.

Camerele sunt îmbinate între ele, funcţiunea fiind lăsată să se înţeleagă dar nu este dictată de mobilier. Livingul este conceput foarte versatil, oferind diverse perspective interesante din orice punct se priveşte. Sunt formate şi diverse zone, cum este cea “serenă”, dedicată odihnei şi băii.

Casa perfectă- “Trăiește cum ai chef”

Frontul casei este din material textil, inducând astfel un rol invitaţional. Orice şi oriunde este posibil, fiecare locatar putând să-şi aleagă locaţia şi activitatea conform stării de spirit, putându-se astfel bucura de gătit, citit sau grădinărit sau relaxare, de exemplu…

Opere de artă, covoare, diverse materiale textile şi lămpi întregesc un concept de design foarte bine chibzuit. Atât spaţiile cât şi mobilierul sunt multifuncţionale. Paleta de culori este largă, folosindu-se din plin cele calde. A fost deasemenea creat şi un spaţiu privat verde de dimensiuni relativ mici, cu pereţii formaţi din plante.

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here