Tendinţe: Noi standarde de locuire

1

Mega tendinţele valabile pe tot parcursul anului sunt fixate încă de la începutul acestuia astfel încât clienţii să poată demara noile proiecte. Sustenabilitatea, confortul, soluţiile inteligente şi practice, caracterul contemporan al amenajărilor reprezintă tendinţele principale care se manifestă astăzi în amenajări şi decorări.

Cum trebuie să fie făcute amenajările pentru a respecta mediul înconjurător şi a oferi  cât mai mult confort? Cum trebuie să fie designul de interior pentru a putea fi caracterizat drept contemporan? Ce atribute trebuie să îndeplinească o casă pentru a fi considerată perfectă, a corespunde exact nevoilor de viaţă actuale? Ce trebuie să facem pentru a avea o casă sănătoasă, pentru a ne putea relaxa în ea şi desfăşura diverse activităţi?  Sunt câteva dintre întrebările la care au răspuns soluţiile prezentate la târgurile internaționale de mobilă de anul acesta.  În prim plan şi ca studiu privind tendinţele s-au plasat culorile, lumina, natura şi plantele, mobilierul multifuncţional şi inteligent.

Tendinţe: Noi standarde de locuire

Materialele textile sunt cele care dau tonul principal în ceea ce priveşte tendinţele în designul de interior precum şi fashion şi, de aceea, sunt studiate şi cercetate cu mare atenţie iar târgul Heimtextil de la Frankfurt, cel mai presigios şi reprezentativ în acest domeniu. În zona special amenajată din cadrul complexului, Trend Space, din pavilionul 3.0, au putut fi descoperite tendinţele 2019/2020 într-o prezentare extravagantă având ca temă “Toward Utopia”.  Pentru ilustrarea temei alese au fost selecţionate materiale, texturi şi alte elemente inovative care, în combinaţie cu alte materiale, produc efecte surprinzătoare.

Tendinţe: Noi standarde de locuire

Anul 2019 vine cu diverse provocări iar sustenabilitatea continuă să ocupe gândurile noastre. Ca răspuns se caută căi spre o nouă utopie  – o societate clădită pe responsabilităţi individuale şi care să respecte fiecare persoană şi mediul său înconjurător, o lume  în care locuirea se va face, deci, conform unor noi standarde. La interior soluţiile vin din ecologie prin apelul la natură precum şi la folosirea culorilor, materialele textile jucând în continuare un rol decisiv.  Au fost oferite mai multe scenarii interactive privind astfel de concepte de locuire ale viitorului.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here