Reductoare de presiune – Sunt utile la instalațiile din casă?

0

Reductoarele de presiune pentru rețeaua de apă și pentru cea de gaze pot aduce beneficii, chiar și pe factură. De exemplu, cu un reductor de presiune pentru gaz pot fi făcute economii și poate fi îmbunătățit și randamentul aragazului.

Până să ajungă la robinet pentru a fi consumată, apa are de trecut numeroase conducte, de la rețeaua publică până la cea privată. Presiunea apei are de suferit astfel că la robinet, poate crea disconfort – fie refuză să curgă la parametri optimi, fie este furnizată la o presiunea mult prea mare.

Pentru a evita astfel de situații, se recomanda montarea unor reductoare de presiune în instalații. Instalarea lor este rapidă și nu necesită cunoștințe elaborate în domeniu, ci doar respectarea instrucțiunilor trecute pe cartea tehnică.

Recomandarea specialiștilor: dacă duritatea apei este ridicată, este indicată verificarea, o dată pe an, a tijei reductorului. Dacă reductorul are o vechime de peste 5 ani, se recomandă înlocuirea pieselor de cauciuc ale dispozitivului.

Important: pentru ca reductorul să ofere randamentul maxim o lungă perioada de timp, acesta nu trebuie sa intre în contact cu substanțe corozive.

Un reductor de presiune poate rezolva și problemele legate de factura la gaz. Mai exact, un reductor de presiune gaz poate menține constantă presiunea gazului natural, reglând variațiile ce pot să apăra în furnizarea acestui tip de combustibil, ceea ce poate duce la economii substanțiale.

Printre avantajele aduse de un reductor de presiune gaz se numără și funcționarea optima a aragazului, combustibilul fiind furnizat la un nivel optim pentru siguranță.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here