Feng Shui, reguli pentru amenajarea dormitorului

0

Arta străveche chineză Feng Shui are ca scop obținerea unui mediu armonios atât în casă cât și în grădină. Potrivit principiilor Feng Shui, toate lucrurile din mediul ambiant transmit o energie care poate fi pozitivă sau negativă.  Conform acestei credințe, fiecare clădire are caracteristici unice ale energiei, care trebuie „manevrate” individual, iar practicanții Feng Shui au învatat să armonizeze locuința cu trăsăturile de personalitate ale ocupanților ei. Dormitorul este una dintre camerele în care îți petreci cel mai mult timp, iar pentru a avea un somn odihnitor este bine să respecți câteva reguli de amplasare a mobilei:

–      Dormitorul trebuie să fie camera cea mai îndepărtată de intrarea în casă, dar și de baie, iar patul ar trebui așezat în partea opusă ușii, pe diagonala camerei, astfel încât, din pat, să poți avea o vedere amplă asupra intrării.

–      Permite acesul la pat din toate direcțiile, pentru ca oxigenul și energia Chi să treacă ușor pe lângă tine în timp ce dormi. De asemenea, capătul patului trebuie să stea lângă un perete pentru a spori sentimentul de stabilitate.

–      Dacă ai un dormitor cu mai multe uși, e important ca acestea să fie închise mai ales când dormi.

feng

–      Evită așezarea patului astfel încât să stai cu picioarele spre ușă. Aceasta este considerată poziția mortului, pentru că e identică cu modul în care, de obicei, este așezat un coșciug.

–      Pereții consituie 60-75% din totalul culorilor din dormitor, așa că ține cont de acest lucru când îți decorezi camera. Îți recomandăm să selectezi nuanțe opuse personalității tale.

–      Nu este indicat să ai oglinzi în dormitor, dar in caz contrar ele nu trebuie în niciun caz să fie orientate spre pat, pentru ca din punct de vedere energetic efectele pe termen lung sunt distrugătoare pentru viața de cuplu, chiar dacă este tentant pentru îndrăgostiți să se privească în oglindă când fac sex.

–      Pe parcursul zilei, camera de dormit trebuie să primească multă energie solară, insa nu este bine ca lumina să cadă direct pe pat, pentru că acesta va fi supraîncărcat energetic.

–      Un ghiveci cu flori este binevenit în dormitor, mai ales dacă este amplasat într-un colț al camerei. În schimb, televizoarele, calculatoarele, sistemele audio etc. nu sunt potrivite pentru această cameră, așa cum nu sunt nici fântânile decorative, acvariile sau alte obiecte care implică folosirea apei, pentru că simbolizează paguba financiară.

Nu uita că în dormitor trebuie să fie mereu ordine. Aeriseste bine camera în fiecare zi și respectă principiile Feng Shui care au grija de tine și de cei dragi.

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: extendcreative.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here