Relaxarea acasă: Top sfaturi utile pentru a combate stresul și oboseala

1

Într-o lume din ce în ce mai agitată, pare să fie greu să îți găsești relaxare, nu-i așa? Trebuie să știi că, oricât de obosită te-ai simți la finalul unei zile pline, acasă este locul pe care îl poți transforma dintr-o banală locuință într-o oază de liniște, folosind câteva ponturi pe care ți le-am pregătit mai jos. Află, din rândurile următoare, care sunt cele mai eficiente metode de a combate stresul și oboseala acumulate la serviciu.

 

În amenajarea locuinţei, confortul şi relaxarea sunt dezideratele la ordinea zilei iar acestea se obţin nu numai prin funcţionalitatea ridicată a decoraţiunilor şi accesoriilor din interior ci chiar şi prin intermediul decorului: culori prietenoase, obiecte caresă te energizeze, lumină cât mai multă, plante şi flori, etc.,

 

1. Asigură-ți confortul fizic

 

Înainte de toate, trebuie să îți asiguri minimul de confort, fie că vorbim de sufragerie, dormitor sau baie. Dacă este să începem cu livingul, alege-ți o canapea extensibilă care să te îmbrățișeze imediat cum ajungi acasă. Pe ea îți poți găsi relaxarea, vizionând serialul preferat, stând de vorbă cu cineva drag sau răsfoind ultima revistă la care ești abonată.

Mergând mai departe, în dormitor, e bine să nu te uiți la bani atunci când îți alegi patul în care te vei odihni seară de seară. Împreună cu o saltea ortopedică, patul va reprezenta pentru tine locul preferat din toată casa, atunci când vine vorba de încărcarea bateriilor. Ai grijă și la alegerea unei lenjerii de pat de calitate, pentru că anumite materiale s-ar putea să nu îți confere un somn plăcut și odihnitor.

Nici baia nu iese din discuție când vorbim despre detalii care le pot ajuta să ne destindem. O cadă suficient de încăpătoare în care poți medita, înconjurată de spumă și lumânări parfumate, va face minuni în ceea ce privește starea ta de spirit.

 

2. Lasă aerul proaspăt să intre

 

Aerisirea încăperilor este esențială, pentru că această practică îți va asigura o stare generală mai bună. Aerul curat te va revigora de fiecare dată, iar mintea ta va fi mai agilă și vei putea face o mulțime de activități și după cele opt ore petrecute la birou. Mai mult decât atât, acarienii și alergenii vor sta la distanță, tu te vei putea bucura, în acest fel, de o stare a sănătății perfectă, lipsită de alergii sau senzații neplăcute.

 

3. Fă mai mult din ceea ce iubești

 

Îți place să gătești? Ești îndrăgostită de fotografie? Îți plac jocurile pe calculator sau cele de societate? Fă orice iubești mai des, dacă vrei ca plictiseala sau monotonia să nu își facă loc în programul tău. Rezervă-ți weekendurile pentru întâlnirile de familie, pentru că a fost dovedit științific faptul că un contact mai des cu cei apropiați îți ajută creierul să funcționeze mai bine, iar starea sufletească să fie una de fericire constantă.

 

4. Petrece timp cu animalul tău de companie

 

Dacă ți-ai găsit cel mai bun prieten într-un patruped blănos, fă tot posibilul să petreci cât mai mult timp alături de acesta. Giumbușlucurile sale nu doar că te vor face să râzi cu gura până la urechi de fiecare dată când îți faci timp să le observi, dar joaca împreună cu un cățel sau cu o pisică poate trece drept un antrenament sportiv lejer, care îți va pune sângele în mișcare și îți va da o senzație generală tare plăcută.

 

5. Dormi mai mult

 

Nu în ultimul rând, e nevoie să îți îmbunătățești programul de somn, dacă vrei să te simți mai relaxată. Dacă nu reușești să faci asta în timpul săptămânii, profită de weekend și trage câte un pui de somn de câte ori ai ocazia. Acesta este și secretul animalului tău de companie pentru energia debordantă de care dă dovadă mereu. Ia exemplu de la acesta și dormi cât poți de mult!

Citește și: Care sunt noile tendințe în materie de amenajare a băii în 2020

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here