Rețetă de cornulețe pufoase cu gem de prune și nuci

1

Rețeta de cornulețe este foarte simplu de făcut și este una dintre cele mai ușoare și gustuoase rețete, o poate găti oricine, chiar și un începător în arta gătitului. 

Aluatul pufos este făcut din ingrediente simple, cele clasice cum ar fi: drojdie, faină, ouă, zahăr și lapte. Iar acestea pot fi umplute cu gem, dulceață, cremă de ciocolată sau cu orice altceva. În rețeta de mai jos, cornulețele sunt umplute cu gem de prune amestecat cu nucă presată.

Care sunt ingredientele necesare pentru a obține cornuri pufoase și aromate

Făina– se folosește făină cu conținut ridicat de proteină, minim 10%, este potrivită cea de tip 000 pentru cozonaci.

Drojdie– se poate folosi fie un cub de 25 grame de drojdie proaspătă, fie un plic de 7 grame de drojdie uscată.

Sare– întotdeauna se pune un praf de sare la orice prăjitură sau produs de patiserie.

Lapte– se folosește laptele încălzit ușor. Pentru maia se folosește o lingură de lapte cald, nu fierbinte.

Maiaua– drojdia se dizolvă într-o lingură de lapte cald amestecat cu o linguriță de zahăr. Se așteaptă 10 minute, când apar bule la suprafață și lichidul se umflă, atunci drojdia este activată.

Umplutura pentru cornuri– poate fi diversă: orice fel de gem sau dulceață de fructe, cremă de ciocolată sau vanilie, rahat, etc.

Citește și: Ce mai ușoară rețetă pentru biscuiți aurii de Crăciun

Ingrediente

Aluat

  • 500- 550 grame făină tip 000
  • 200 mililitri lapte călduț
  • 25 grame drojdie proaspătă sau 7 grame drojdie uscată ( un plic)
  • 2 ouă întregi
  • un praf de sare
  • coajă de lămâie sau portocală
  • 80 mililitri ulei
  • 100 grame zahăr

Umplutura

  • 150 grame gem de prune
  • 50 grame de nucă măcinată

Pentru uns

  • 1 gălbenuș amestecat cu o lingură de lapte

Ego.ro relatează și modul de preparare: 

1. Într-un bol se dizolvă drojdia cu o lingură de lapte cald amestecat cu o linguriță de zahăr. Se lasă deoparte pentru 10 minute până drojdia devine activă.
2. După ce drojdia s-a activat, turnăm restul de lapte și zahăr, uleiul și coaja de lămâie.
3. În alt bol, mai mare, se cerne făina și se amestecă cu un praf de sare.
4. Peste făină adăugăm amestecul de lapte, ulei și zahăr. Se frământă până se obține un aluat moale, nelipicios.
5. Aluatul se lasă la dospit, acoperit cu folie alimentară, până își dublează volumul.
6. După ce aluatul a dospit, se împarte în două părți egale. Acestea se modelează sub formă de sfere, apoi se întind și se taie în triunghiuri egale.
7. Pe fiecare triunghi obținut se întinde o lingură de gem apoi se rulează în formă de corn.
8. Pe tava de copt, tapetată cu hârtie cerată, se lasă cornurile formate la dospit pentru încă 15 minute. Cornurile se așază în tavă lăsând distanță între ele, pentru că vor crește la copt. După ce au dospit, cornurile se ung cu un amestec de lapte cu gălbenuș.
9. Cuptorul se preîncălzește la 175 de grade, apoi se dă tava cu cornuri la copt, pentru aproximativ 25 de minute.
10. Se repetă pașii pentru aluatul rămas.
11. Cornurile se scot din tavă, se lasă la răcit pe un grilaj metalic. Se pudrează cu zahăr pudră și se servesc cu o cană de lapte sau de cafea.

Sursa: ego.ro 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here