Rețetă de pizza la tigaie, gata în 10 minute

1
pizza

Rețetă de pizza pe grabă, rapidă și simplă. În acest articol vă prezentăm rețeta de pizza la tigaie cu lipie arăbească, sos de roșii și mozzarella, gata în 10 minute!

Nu are savoarea aluatului de pizza lăsat îndelung la maturat, dar e mult mai mult decât un sandviș. Ba chiar, poate fi considerată o idee aproape genială, maximum de rezultat cu minim de efort.

Italienii practică și ei această metodă rapidă pentru a simți gustul de pizza atunci când nu e timp sau energie de făcut aluat. Folosesc piadine, care sunt foarte asemănătoare cu lipiile, și îi spun ironic piadizza/piadipizza.

Dacă folosim lipii cumpărate, sos de roșii din borcan aromatizat la moment și mozzarella, e ca și făcută. Pentru studenți, dar nu numai. Dealtfel, un meniu complet: carbohidrați, proteine și grăsimi și o parte vegetală plină de licopen foarte benefic. Ca topping, peste pizza Margherita în tigaie mai poate fi ton din conservă, șuncă, bacon, prosciutto sau alte brânzeturi.

Ingrediente pentru 4 porții

  • 4 lipii mari
  • 300 g sos de roșii (passata)
  • 400 g mozzarella
  • sare, ulei, busuioc, oregano

Mod de preparare

Se pot face și la cuptor dar, și mai interesant, se pot face și în tigaie, sub capac.

Se lasă mozzarella la scurs, iar între timp preparăm sosul: cantitatea de sos tip passata se adiționează cu puțină sare, un vârf de lingură de zahăr, puțin ulei ideal de măsline dar merge oricare, și puțin oregano uscat.

Se așează lipia într-o tigaie antiaderentă unsă foarte puțin cu ulei. Se așează peste ea sosul de roși lăsând o margine goală de circa 2 cm – pentru ca sosul să nu-i depășească marginine și în contact cu tigaia să nu se ardă.

Se adaugă deasupra sosului cuburile de mozzarella distribuindu-le uniform.

Se aprinde flacăra la maxim și se ține circa 1 minut pe flacără cu capac. Apoi se dă deoparte și se lasă asa încă 1 minut, timp în care căldura lucrează înăuntru, fără însă a risca să se ardă dedesubt.

Continuăm așa până mozzarella s-a topit, o mai lăsăm un moment sub capac și e gata de servit. Dacă avem busuioc, rupem câteva frunze și le așezăm deasupra, vor emana aromă în contact cu căldura.

Se așează la modul ideal pe o suprafață de lemn, în lipsă direct pe farfurie.

Sursa: g4food

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here