Rețetă de Ravioli cu burrata

1
Ravioli sunt un tip popular de paste făinoase, format din două foi de aluat sigilate între ele cu umplutură de carne la mijloc (dar nu întotdeauna). Ravioli sunt de obicei de formă rotundă sau pătrată. Opțiunile vegetariene comune includ zarzavaturi și legume. Dacă îți e poftă, iată cea mai gustoasă rețetă de Ravioli cu burrata: 

Ingrediente (pentru 4 persoane)

⇢ Umplutură
• 250 g Burrata
• 80 g Ricotta
• Sare si piper
⇢ Aluat
• 400 g făină de grâu dur
• 4 ouă
⇢ Asezonare
• 30 g de unt
• 1 pliculeț de șofran
• 8 frunze proaspete de busuioc
• 40 g ParmigianoReggiano ras

Metodă de preparare

Pregătiți umplutura amestecând burrata cu un praf de sare și piper. Adăugați ricotta și amestecați bine cu o furculiță.

Pregătiți aluatul: turnați făina pe un blat de lucru, adăugați ouăle în mijloc și un praf de sare. Începeți să bateți ouăle cu o furculiță și încorporați treptat făina, câte puțin. Când ouăle nu mai pot lua făină, începeți să frământați energic cu ambele mâini, câteva minute.

Din când în când, adăugați făină pe suprafața de lucru pentru a nu se lipi aluatul. La final, trebuie să obțineți o minge de aluat netedă și elastică, pe care o lăsați să se odihnească timp de 10 minute, acoperită. Cu o spatulă, răzuiți bine suprafața de lucru, astfel încât să nu rămână resturi de aluat lipite.

Împărțiți aluatul în două părți; luați una și lăsați-o pe cealaltă acoperită, ca să nu se usuce. Presărați făină pe blatul de lucru și începeți să întindeți aluatul cu sucitorul până obțineți o foaie subțire și rezistentă. Așezați-o pe o bucată de tifon sau hârtie curată, presărată cu făină, acoperiți-o și repetați procedura cu cealaltă jumătate de aluat.

Luați cu lingurița cantități mici din umplutură și distribuiți-le în șiruri egale și paralele pe foaia de aluat, la aproximativ 5 cm una de alta. După ce acoperiți toată suprafața, așezați deasupra cealaltă foaie de aluat și apăsați cu degetele între umpluturi.

Citește și: Rețetă de Panna cotta cu brânză Asiago

La final, decupați cu un cuțit circular de patiserie sau cu un cuțit obișnuit presărat cu făină de-a lungul șirurilor formate, astfel încât să obțineți ravioli de formă pătrată. Verificați ca marginile fiecărui „pachețel” să fie bine sigilate pentru a nu își pierde umplutura în timpul gătirii.

Puneți la fiert apă cu sare și, când dă în clocot, fierbeți ravioli pentru câteva minute. Când sunt gata, scoateți-i cu ajutorul unei site și lăsați-i la scurs. Separat, topiți untul într-o oală, la foc mic. Luați oala de pe foc și adăugați ravioli, peste care presărați șofranul și busuiocul. Serviți-i cu Parmigiano Reggiano din belșug.

Dacă vrei să încerci Ravioli cu burrata să știi că se asortează bine cu vinurile albe tinere. Prospețimea sa se potrivește perfect cu vinurile liniștite, dar mai ales cu vinurile spumante, cum este prosecco.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here