Rețetă de sezon – Fish&Corn

0

Profităm de sezonul porumbului dulce pentru a pregăti  o rețeta ușoară împreună cu sardinele, un peste bogat în omega. Pentru preparare se folosesc, în afară de sardine proaspete, porumbul dulce, uleiul de măsline precum şi diverse ingrediente pentru gust.

Ingrediente pentru 2 persoane;

  • 300 gr Sardine proaspete
  • 2 buc Porumb dulce
  • 200 ml  Oțet de mere
  • 200 ml Suc de lămâie
  • 50 ml  Ulei de măsline.
  • 50 gr  Unt
  •          Sare
  •          Piper măcinat
  •          Piper boabe
  •          Foi de dafin

Porumbul se taie pe jumătate și se fierbe bine în apă cu sare.

Sardinele se curată de cap și de interior, se spală se pun într-un vas la marinat cu oțetul, sucul de lămâie, sare, foi de dafin și piper boabe (ideal câteva ore).

Porumbul se unge cu puțin ulei și se gătește pe gril, până devine ușor rumen. Când este gata, se unge cu unt topit și piper, se taie ușor pe lângă tulpină, apoi se așează pe farfurie.

Sardinele se scot pe hârtie de bucătărie pentru excesul de lichid (marinată), se ung cu ulei de măsline și se gătesc pe ambele părți într-o tigaie bine încinsă. Se așează peste porumb și asezonează cu frunze de oregano.

Citește și Rețetă de weekend din bucătăria spaniolă: Crema Catalană

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here